Beckham vstupuje do esportu, zakládá tým
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Beckham vstupuje do esportu, zakládá tým

Beckham vstupuje do esportu, zakládá tým

Radek Raudenský

Radek Raudenský

25. 6. 2020 13:31
Reklama

Pojem esport můžete i díky pandemii koronaviru slyšet snad všude. Nemusíme chodit vůbec daleko, v průběhu minulých měsíců se esportové turnaje dostaly i do televize, a to jako náhrada za „normální“ sport – úspěch slaví zejména fotbal (FIFA) nebo Formule 1.

I díky tomu analytici odhadují, že esport do budoucna raketově poroste. Ze současných příjmů ve výši 980 milionů dolarů (23 mld. korun) až na 1,8 miliardy dolarů (43 mld. korun) v roce 2023. Předpokládá se, že esport obecně sleduje přes 500 milionů diváků, většina z nich jsou mladší 35 let a ke sledování používají dvě platformy – Twitch a YouTube.

Není tak divu, že do tohoto byznysu vstupují i známé tváře z normálního sportu, kterému je esport v rámci čistě sportovních her velmi blízký. Mezi nejnovější přírůstky patří David Beckham, který dnes oznámil spoluzaložení a spuštění organizace Guild Esports. Ta se zaměří zejména na Rocket League, FIFU a Fortnite. Podmínky budou samozřejmě profesionální – trenéry budou profesionálové a v tuto chvíli je v organizaci i několik head hunterů. „V Guild máme vizi nastavit nový standart v podporování těchto hráčů do budoucna. Zavázali jsme se také podporovat a povzbuzovat mladé talenty přes naše akademie, a těším se až pomůžu týmu Guild Esports růst.“

Je jisté, že týmu nepomůže pouze finanční investice, ale také velmi silné jméno. Na podobnou věc mimochodem vsadila i česká esportová organizace Entropiq, kterou založil pokerový hráč Marin Kabrhel. Do ní před pár dny vstoupil bývalý výherce Ligy Mistrů Vladimír Šmicer, a to jako ambasador celého týmu. Jeho syn se zase stal prvním hráčem v nově vzniklé FIFA akademii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama