V remaku Mafie lze nastavit agresi policie
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V remaku Mafie lze nastavit agresi policie

V remaku Mafie lze nastavit agresi policie

David Plecháček

David Plecháček

24. 6. 2020 10:47 12
Reklama

Na remaku Mafie lze zkazit spoustu věcí. Česká kultovní hra je pro tuzemské hráče modlou, tehdy revoluční zážitek byl na svou dobu výjimečný, ale také dosti netypický. Otázkou nadále zůstává, kolik pasáží reálně Hangar 13 předělá, nakolik ponechá typickou hratelnost a včetně toho, co z dnešního pohledu nemusí působit moderně, ale k Mafii to patří.

Specifickým příkladem je jízdní model, který se ani náznakem od té doby neobjevil v žádné jiné hře. Automobilový průmysl třicátých let lze těžko označit za průmysl v „plenkách“, ale ovládání vozidel tehdy a teď bylo diametrálně odlišné a hra to úspěšně reflektovala. Budou však vývojáři chtít trápit nové hráče tím, že v tom nejpomalejším Fordu sotva vyjedou Giulianův most?

Odpověď od nás nečekejte, jisté však je, že určité ústupky bude remake skutečně obsahovat. Ukazuje se, že například dojde k úpravě policie, která vás nebude penalizovat za sebemenší prohřešky. Možná jste si též v autech zapínali omezovač rychlosti, abyste se nedostali do úzkých, ale možná nic takového tentokrát už nebude třeba. Bude záležet na vás, Haden Blackman totiž v rozhovoru pro US Gamer řekl, že policie bude mít vlastní možnost nastavení.

„Původní hra představovala výzvu, a to bylo součástí jejího charismatu. Snažíme se k remasteru přistupovat různým nastavením obtížnosti, takže fanoušci, kteří si pamatují originál, dostanou podobný zážitek, ale zároveň neodradí nové hráče,“ řekl. „Snažíme se vyřešit tento problém tím, že dáme hráčům hned několik možností volby,“ dodal. Dát hráčům na výběr, to není vyloženě špatné řešení, že?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama