Madden NFL 21 přináší několik herních změn
i Zdroj: EA Sports
Novinka Madden NFL 21 přináší několik herních změn

Madden NFL 21 přináší několik herních změn

David Plecháček

David Plecháček

24. 6. 2020 09:38 2
Reklama

Je trochu zvláštní, že společnost Electronic Arts vypouští i přes EA Play své informace postupně po jeho skončení, ale kdo jsme my, abychom tuto strategii rozporovali. Aktuálně se řeč opět stočila na nový díl amerického fotbalu, a to díky tomu, že se Madden NFL 21 dočkalo nového traileru. V něm autoři detailněji hovoří o herních mechanismech.

„Naším cílem v Madden NFL 21 je dát hráčům absolutní kontrolu na obou stranách míče,“ říkají zástupci EA Sports. Tak, jako se mění skutečné NFL s každou další generací hráčů, se vyvíjí i videoherní adaptace. Nejvíce změny pocítíme v defenzivě. Vývojáři například hovoří o taktice pass rush, při níž se defenzivní hráči musí probít ke quarterbackovi protihráčů dříve, než se pokusí o přihrávku. Tato taktika nově bude na pravé analogové páčce a triggeru. Díky tomu budou moci hráči provést přesně to, co chtěli, pokaždé, když se o to pokusí.

Podobných změn je ale mnohem více, a netýkají se jen obrany, ale i útoku. Vývojáři pracovali na tzv. Skill Stick Ball Carrier režimu ovládání. „Chtěli jsme jeho prostřednictvím přinést do hry více kreativity a ovladatelnosti, z níž mohou hráči těžit. Pravá analogová páčka je vaším hlavním ovládacím bodem mezi vámi, obráncem a hřištěm jako takovým. Všechny pohyby mohou být na sebe navázány a můžete tak pokaždé vytvořit skvělou kličku.“ Nový skill stick odemyká dva nové pohyby, totiž někoho přeskočit, případně provést kličku Dead Leg, typ výpadu do strany.

Jedna věc jsou novinky ve hře, druhá to, jak Madden vypadá. S novým ročníkem k nějakému zásadnímu rozdílu nedojde. Dlouhou dobu se ví, že hra vyjde i na Xboxu Series X a PlayStation 5, ale zároveň už je teď jisté, že PC verze bude identická s tou z PS4 a Xboxu One – stejně jako u nového ročníku FIFA. Pokud vás ale další novinky o změnách hratelnosti zajímají, je trailer stvořený přímo pro vás.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama