Polští studenti budou hrát This War of Mine
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Polští studenti budou hrát This War of Mine

Polští studenti budou hrát This War of Mine

Radek Raudenský

Radek Raudenský

18. 6. 2020 14:19 2
Reklama

Včera jsme vás informovali o hře, které bylo oficiálně dovoleno být předepsána v rámci léčebné kůry pro jedince s ADHD. Hry se ale začínají dostávat do kultury ještě více. V Polsku se totiž rozhodli do předepsaného listu literatury vložit This War of Mine.

This War of Mine od 11bit Studios pojednává o životě civilistů, kteří žijí v rozpadlém městě. Musí žít s tím, co po sobě válka zanechala – nemoc, nedostatek jídla, vojáci a také žebrající civilisté, kteří se během chvíle mohou proměnit v nekompromisní přeživší, kteří vás zavraždí.

„Samozřejmě, hry se už používají pro učení matematiky, chemie a ke tvorbě kognitivních schopností, ale nemyslím si, že jsme se někdy setkali s oficiálním přidání hry do edukačního systému na národní úrovni pro čtení ve školách.“

Hra se tak do polského seznamu četby přidá pro příští školní rok, ale pouze pro studenty starší 18 let kvůli věkovému omezení hry. Je doporučená pro studující sociologie, filozofie nebo historie. Pokud se student rozhodne hru „přečíst“, dostane jí zdarma.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama