Gearbox žaluje Apogee kvůli 3D Realms
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Gearbox žaluje Apogee kvůli 3D Realms

Gearbox žaluje Apogee kvůli 3D Realms

Radek Raudenský

Radek Raudenský

16. 6. 2020 12:25 1
Reklama

Válka nad značkou Duke Nukem se zdá jako nekonečná. Žaloby mezi Gearboxem a 3D Realms se vedou téměř od té doby, co se značka Duke Nukem dostala právě pod tvůrce série Borderlands. V roce 2013 3D Realms žalovalo Gearbox za pozdržení výdělků za Duke Nukem Forever, další žaloba přišla o dva roky později.

V tuto chvíli je ale na stole další stížnost a žaloba, tentokrát ze strany Gearboxu na Apogee Software, mateřskou společností 3D Realms. Vedení Gearboxu si stěžuje na to, že 3D Realms porušilo část dohody z roku 2010, kde potvrdilo, že všechna práva na Duke Nukem byla převedena bez žádných problémů, tedy že vše s franšízou je v pořádku a bez dluhů.

Minulý rok se ale ozval skladatel Bobby Prince, který zažaloval Gearbox kvůli neproplaceným poplatkům ze hry Duke Nukem 3D, a skladby tak nemohou být použity v novém díle. 3D Realms tak nesdělilo kupujícímu všechny detaily.

Apogee je nyní součástí sporu mezi Gearboxem a Princem. Gearbox zmiňuje i to, že o sporu 3D Realms v listopadu informovalo, od té doby se ale vedení studia neozvalo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama