Dashboard PS5 bude úplně přepracovaný
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dashboard PS5 bude úplně přepracovaný

Dashboard PS5 bude úplně přepracovaný

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 6. 2020 09:59
Reklama

Zatímco připravovaná konzole Xbox Series X bude sdílet již existující grafické rozhraní se současnou generací Xboxu, u konkurence se tvůrci rozhodli pro větší změnu. Šéfdesignér rozhraní společnosti Sony to neúmyslně odhalil skrze inzerát publikovaný na profesní sociální síti LinkedIN.

Matt MacLaurin tak konkrétně oznámil, že bude dashboard a celkové grafické UI ve srovnání s PS4 100% přepracované a nabídne úplně jiné koncepty a nápady. Zároveň však upozornil na to, že i když "na obrazovce nezůstane jediný původní pixel", Sony cílí především na jednoduchost a nenápadnost. Systém by tak neměl být zbytečně efektní.

Zatím lze jen spekulovat, co to v praxi znamená. Web Destructoid upozorňuje na to, že ani nevíme v jakém smyslu MacLaurin používá slovo "přepracovat" (anglicky overhaul) a jak se váže ke slovu "redesign". K odhalení systémové složky a celkového UI konzole by mělo dojít velmi brzy.

Dle dostupných informací Microsoft skutečně využije existující UI i u konzole Xbox Series X, u rodiny Xbox je ale obecně tradice výrazně jiná. K diametrálním změnám docházelo u Xboxu 360 i Xbox One také v rámci jedné generace konzole. Microsoft je tak v tomto ohledu značně nepředvídatelný.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama