Persona 4 na Steamu už překonala rekord
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Persona 4 na Steamu už překonala rekord

Persona 4 na Steamu už překonala rekord

David Plecháček

David Plecháček

15. 6. 2020 08:19 5
Reklama

Jsou insideři, kterým může herní průmysl věřit. Když tak před týdnem Daniel Ahmad alias ZhugeEX tvrdil, že Persona 4 Golden bude oznámena ve verzi pro Steam a vyjde tentýž den, nebylo důvod pochybovat. Tak se skutečně během přenosu PC Gaming Show stalo, a už teď je nejhranější ne-MMO JRPG v historii platformy.

Vedení je těsné a v absolutních číslech nemusí působit tak velkolepě. Dosavadní v jednu chvíli nejhranějším japonským RPG bylo Final Fantasy 15, které, dle Steam Charts, hrávalo v jednu chvíli v průměru 29 279 hráčů. Persona 4 Golden, která vyšla v sobotu, už tuto hranici překonala, i když se její peak zastavil 16 hráčů od třicetitisícové hranice.

Na rychlé uzmutí prvenství upozornili hráči na diskuzním fóru ResetEra. „Není možnost, aby už teď nebyla Persona 4 pro Atlus a Segu úspěchem,“ říká jeden z nich. Zároveň je nutné podotknout, že rekord může ještě násobně navýšit. I kdyby ale ve výsledku počet kulminoval, Sega si za své rozhodnutí může mnout ruce. Navíc Persona 4 napovídá, jak velký zájem je po sérii i mimo konzole PlayStation.

Obdivuhodná čísla padla i přes to, že původní hra vyšla už v roce 2008 na PlayStation 2. Aktuální verze ale vychází z o čtyři roky mladší verze z PlayStation Vita. Poslední Persona 5 vyšla už v roce 2016, ale letos se na západě dočkala svého znovuvydání ve verzi Royal.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama