Mortal Shell vstoupí do bety 4. července
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mortal Shell vstoupí do bety 4. července

Mortal Shell vstoupí do bety 4. července

David Plecháček

David Plecháček

15. 6. 2020 09:03
Reklama

V posledních dnech se nejvíce hovořilo o jiné souls hře. Ačkoliv na reinkarnovaném Demon's Souls nepracují lidé z FromSoftware, stále budí remake od Bluepoint Games vášně a nadšení. Vedle exkluzivní hry pro PlayStation 5 se ale můžeme těšit i na menší projekt, který z děl FromSoftu vychází – a ani Mortal Shell nevypadá vůbec špatně.

Mortal Shell od studia Cold Symmetry se dá popsat tradičně jako velmi tuhé akční RPG, v němž nebudete mít nikdy ani dostatek zdraví, ani dostatek staminy, zato před sebou vždycky nepřítele, který vás může ztrestat několika ranami. O víkendu se objevila hned dvě videa, trailer, ale především nový gameplay. Ten, minimálně hovoříme-li o videu s bossfightem, měl něco do sebe i díky zajímavé volbě hudby – ta totiž chyběla. Namísto nástrojů navozující pocit epičnosti tak bylo slyšet jen řinčení mečů a praskání ocelových plátů brnění.

Pravdou ale je, že Mortal Shell na první pohled ničím nevyniká. Prakticky všechny jeho aspekty jsou podobné libovolné hře Souls série, a to až na jeden: Vaše třídy je totiž závislá na tom, jakou schránku si vaše duše vybere. Shells, tedy schránky, které daly hře jméno, jsou prázdné skořápky, které lze ovládnout. Čím více budete bloumat herním světem, tím více jich naleznete, zároveň čím více času v konkrétní strávíte, tím více ji budete moci vylepšit.

S nimi souvisí i systém smrtí, jakmile vaše zdraví klesne na nulu, nepřítel vás doslova vyžene z vaší schránky a váš duch se bude světem potloukat sám. Bude mít ale jen jeden život, a buď se do schránky bude moci co nejrychleji vrátit – počet návratů bude omezen – a nebo si bude muset najít nové tělo. Jak bude tento mechanismus zábavný, uvidíme na přelomu letošního a příštího roku. První dojmy ale už budou moci někteří načerpat skrze betaverzi 3. července.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama