Miles Morales je jen remaster Spider-Mana
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Miles Morales je jen remaster Spider-Mana

Miles Morales je jen remaster Spider-Mana

David Plecháček

David Plecháček

12. 6. 2020 08:33 2
Reklama

Také jste na včerejší konferenci Sony zaregistrovali nového Spider-Mana, že? Sony přitom žádného „nového“ Spider-Mana neoznámila. To, co jsme včera viděli, totiž není nová hra. Spider-Man: Miles Morales je remaster původní hry z roku 2018, s tím, že dojde na rozšíření původního příběhu.

Celý včerejší večer nám přišlo zvláštní, že Insomniac Games zvládne vydat dva roky po skvěle přijatém Spider-Manovi novou hru, a vedle toho dokáže vytvořit regulérní pokračování série Ratchet & Clank. Je snad vtip v tom, že vývojáři už měli základ v podobě Manhattanu hotový? Klíč k novince spočívá v úplně něčem jiném. Reálně totiž Insomniaci vyvinuli jen nadstavbu, prakticky rozšíření, které rozvine linku s Milesem Moralesem. Zbytek hry bude ale stejný, jen technicky vylepšený, aby vytěžil z výkonu nové konzole co nejvíce to půjde.

Informace vyplynula z rozhovoru magazínu The Telegraph. Simon Rutter v něm hovoří o tom, že Miles Morales je spíše rozšířením připojeným k upgradované verzi původní hry. Co tím konkrétně viceprezident evropské obchodní divize SIE myslel, není vyloženě zřejmé. „Ve hře je zásadní komponent v podobě Milese Moralese – to je onen rozšiřující prvek – ale i v rámci celé hry dojde k celé řadě vylepšení, stejně jako k úpravě enginu, aby mohlo dojít k využití nových technologií a možností PlayStationu 5,“ řekl konkrétně.

Byl to právě Spider-Man z roku 2018, na kterém se původně demonstrovaly novinky a možnosti PS5. Díky SSD například odpadnou zbytečně předěly pro načítání při rychlém cestování. Otázkou však zůstává, jak se bude hra prodávat. Bude stát plnou cenu i majitele původní hry? Těch by mělo být podle Sony přibližně 13 milionů. Nebo se snad úpravy budou prodávat jako DLC? A pokud si jej někdo nebude chtít koupit, jeho Spider-Man (věříme že ve zpětné kompatibilitě) sílu PS5 nevyužije? Nová edice by měla vyjít společně s konzolí PlayStation 5.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama