Bude Project Athia novým Final Fantasy?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bude Project Athia novým Final Fantasy?

Bude Project Athia novým Final Fantasy?

David Plecháček

David Plecháček

12. 6. 2020 10:06 1
Reklama

Krátce před začátkem včerejší show s hrami pro PlayStation 5 se začalo spekulovat o tom, jestli náhodou Square Enix nepředstaví další hru zasazenou do světa Final Fantasy. Možností bylo několik, pokračovat v číslování s číslem šestnáct, nebo navázat druhou části remaku FFVII. Možná se něco z toho stalo, možná ale ne. Squeenix na akci nechyběl, jen nevíme, co vlastně odhalil.

Pracovní název nového projektu zní Project Athia a skutečně vypadá jako další přírůstek světoznámé série. Tomu, že ve skutečnosti půjde o další Final Fantasy, napovídá i fakt, že za projektem stojí vývojáři z Luminous Productions, kteří pracovali už na Final Fantasy XV. „Project Athia je kulminací naší filosofie v Luminous, která spočívá ve tvorbě nových a svěžích herních zážitků, které budou fúzí nejmodernějších technologií a umělecké stránky,“ píše se v příspěvku na PlayStation Blogu. „S PlayStationem 5 můžeme naši vizi skutečně uskutečnit, a hráči se mohou těšit, až je Project Athia přenese do rozsáhlého a podrobného světa plného krásy a děsů.“

Stejně jako valná část včera oznámených her, i Athia nás vezme na návštěvu neznámých světů. Dobrodružství by mělo být nabité akcí, občas trochu zvrácené, až pro někoho zapovězené. Ukázka vypadala fantasticky, zároveň ale hodně nečitelně, a může se z ní vyklubat prakticky cokoliv. Uvidíme, kdy vývojáři odkryjí další vrstvu tajemství, zatím nám nezbývá nic, než se jen těšit. Jisté však je, že Project Athia vyjde na konzolích exkluzivně na PS5, s ohledem pouze na konzolovou exkluzivitu zřejmě titul vyjde i na PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama