Od července musí PS4 hry podporovat i PS5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Od července musí PS4 hry podporovat i PS5

Od července musí PS4 hry podporovat i PS5

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 5. 2020 14:35 11
Reklama

Společnost Sony bude nově od herních vývojářů požadovat plnou podporu hardwaru PlayStationu 5. Alespoň to vyplývá z nové vývojářské dokumentace, kterou hardwarový gigant vydal. Konkrétně by jakýkoliv titul, který zamíří k certifikaci do Sony počínaje 13. červencem, měl podporovat jak současnou, tak nadcházející konzoli.

V praxi to znamená, že jakékoliv vyvíjené tituly, odeslané ke schválení po zmíněném datu, budou zpětně (respektive dopředu) kompatibilní. To nutně nemusí souviset s datem vydání, k certifikaci bývají hry odesílány v dostatečném časovém předstihu, aby bylo případně možné řešit připomínky společnosti. 

Sony navíc požaduje, aby daná hra skutečně fungovala v plné míře a nabízela stejné funkce, jako verze pro PlayStation 4. Vývojáři tedy například nesmějí z “next-gen verze” odstranit některý obsah nebo herní režimy, které by mohly způsobit technické problémy. Hra prostě musí fungovat taková, jaká je.

Herní kód musí projít speciálním testem, který ověří bezproblémové fungování na novém hardwaru. V opačném případě mají zřejmě vývojáři smůlu.

To nicméně neplatí pro hry, které k byly (budou) k testování odeslány ještě před 13. červnem, ale v budoucnu se dočkají aktualizací. V tomto případě Sony kompatibilitu s PS5 nevyžaduje, pouze ji “silně doporučuje”. Další aktualizace také nesmí případnou kompatibilitu odebrat (ačkoliv je takový postup spíše nepravděpodobný).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama