Twin-stick střílečka Ascent na novém videu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Twin-stick střílečka Ascent na novém videu

Twin-stick střílečka Ascent na novém videu

David Plecháček

David Plecháček

28. 5. 2020 10:49
Reklama

Než vám napovíme, zkusme si drobný test. Vybavíte si z nedávné prezentace Microsoftu her pro Xbox Series X titul The Ascent? Možná vám nepomůže ani avizovaná nápověda, totiž fakt, že jde o top-down mix střílečky a RPG od studia Neon Giant. Možná je to ale škoda, protože nové video od IGN ukazuje, že by Ascent nemusel být vůbec špatnou hrou.

V samém jádru vypadá hra jako klasický twin-stick shooter, ale evidentně obsahuje několik pro žánr netypických mechanismů. Například budeme moci volit výšku střel, jinými slovy můžete ovlivnit, jestli budete mířit nahoru a dolů. Nejde však o to, jestli budete chtít zasáhnout hlavu nebo snad nohy nepřátel, ale spíše o to, jestli svou palbu nebudete chtít soustředit na vyšší, a tudíž i tužší, nepřátele za těmi, kteří stojí v první linii.

Video z programu IGN First toho nicméně ukazuje více. Vysvětluje například filozofii města, které je situováno prakticky do jediné budovy, kterou vybudovala společnost Ascent Group. Sci-fi zasazení se odráží i na skladbě obyvatel, v němž se mísí několik ras, cestuje se po širém vesmíru... tak jak to má v každém takovém světě být. „Ještě než jsme si ujasnili příběh, ještě než vznikla samotná hra, jsme si řekli, že potřebujeme svět, kde je možné prakticky cokoliv,“ říká Arcade Berg, kreativní ředitel vývoje hry.

Pokud bychom měli slovům vývojářů věřit, čeká nás – opět pro žánr – relativně netypický důraz na příběh. „Lidé jsou ve světě Ascent zvyklí, že neexistuje žádná centrální vláda, ale že vše vlastní soukromé společnosti. V jednu chvíli Ascent Group zbankrotuje a o město se začnou hlásit další společnosti, přičemž vy se z této situace snažíte dostat pryč.“ Jak už název napovídá, ta největší tajemství objeví až na samotném vrcholu budovy/města, kterou bude postupovat od nejnižších pater vzhůru.

Hra vyjde na Xboxu Series X, kde nebude obsahovat žádné načítací obrazovky, nicméně přiložené záběry pochází z PC s ekvivalentními komponenty, které odpovídají výkonu XSX. Budoucí majitelé nové generace se mohou těšit na 4K a 60 FPS. Hra však vyjde i na aktuálním Xboxu One s určitými kompromisy, s jakými přesně ale vývojáři nesdělili. Ascent bude podporovat kooperaci až pro čtyři hráče. Titul vyjde ještě v letošním roce.

Kromě nového videa uprostřed článku se můžete podívat i na 12 minut gameplay záběrů zveřejněných před několika týdny.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama