Frogwares představují nového Sherlocka
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Frogwares představují nového Sherlocka

Frogwares představují nového Sherlocka

David Plecháček

David Plecháček

26. 5. 2020 16:27
Reklama

Hned osmkrát v historii studio Frogwares povolalo do služby nejznámějšího detektiva z pera Arthura Conana Doyla, Sherlocka Holmese. Především s dílem Crimes & Punishments Frogwares v roce 2014 zabodovalo, a vyloženě špatně si nevedlo ani s čtyři roky starým Devil's Daughter. Po odbočce k The Sinking City se k případům charismatického génia vrátí příští rok.

Tentokrát se vrací s prequelem, který se bude odehrávat před všemi hrami v sérii. V Chapter One tak bude v hlavní roli mladičký začínající detektiv a pomocník slavného Scotland Yardu. V nové hře ale bude řešit mnohem osobnější případ, smrt vlastní matky, a navíc mu nebude k ruce neméně slavný Watson, ale jen jakýsi Jonathan, jehož minulost je nejasná.

V rozhovoru pro Gamespot vývojáři přiznali, že nová vize Sherlocka není vyloženě tradiční. „Sice má talent odhalovat pravdu, ale tuto dovednost ještě vyloženě nezkrotil a neovládl. Je arogantnější, poměrně nestabilní v porovnání s tím, co hráči znají z předchozích her. Pravda je pro něj mnohem větší legrací, a nemá problém lhát někomu jen proto, aby se pravdě dostal na kobylku,“ říká komunitní šéf studia Sergey Oganesyan.

Co se týče přístupu, Frogwares zřejmě budou vycházet z lovecraftovského Sinking City, v němž hráči měli k dispozici celé město. Nový Sherlock tak bude též pátrat po celém městě, byť bude o něco sevřenější, ale v jeho ulicích bude mnohem více obyvatel, s nimiž můžete pohovořit, stejně tak jako domů, do nichž půjde vstoupit. Svou adventurní část hra nezapře ani v momentech, kdy budete využívat nejrůznější převleky, abyste se dostali tam, kam byste jinak nemohli.

Vývojáři slibují, že celé město bude obsahovat několik tajností a stane se v něm mnoho událostí, které bude moci Sherlock vyřešit bokem, ale které ho mnohdy přivedou zpět k hlavnímu případu. „Hlavním principem hry je princip vyšetřování. V rámci hry budete nacházet spoustu informací týkající se odlišných záležitostí. Ty později můžete využít k dalšímu vyšetřování, abyste definovali a formulovali, které důkazy budete nadále potřebovat a pustili se za jejich sbíráním. Tento formát je o tom, že se sami rozhodnete, kam jít, a co kde hledat. Naším záměrem je, aby hráči porozuměli našemu světu a aby chápali jeho spojení s hlavním případem – to, že se hráči budou cítit stále chytřejší, je pro příběh hry stěžejní,“ říká Yaroslav Martyniuk, jeden z hlavních designérů nové hry.

Sherlock Holmes Chapter One je po The Sinking City druhou hrou, kterou si Frogwares budou vydávat samostatně. Hra by měla být i přes vydání v roce 2021 dostupná i na stávající generaci konzolí, vedle ní se ale můžeme těšit na verze pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama