Podívejte se na záběry ze zrušeného Half-Life
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Podívejte se na záběry ze zrušeného Half-Life

Podívejte se na záběry ze zrušeného Half-Life

David Plecháček

David Plecháček

22. 5. 2020 09:46
Reklama

S čím si pojíte studio Arkane? Je to Dishonored? Nebo se vám trefilo do vkusu rebootované Prey? Nebo je to starší Dark Messiah of Might and Magic? Nechybělo mnoho, a možná bychom si vývojáře spojovali se sérií Half-Life. Ke konci první dekády aktuálního tisíciletí totiž autoři vyvíjeli titul Return to Ravenholm, někdy též označovanou jako čtvrtou epizodu Half-Life 2. Ačkoliv nikdy nedošlo k oficiálnímu odhalení, je tento příběh poměrně rozšířený. Nikdy však nikdo neviděl ani kousíček hry – až dosud.

Return to Ravenholm nás, zjevně, mělo přivést zpět do legendární lokace druhého Half-Life. Ravenholm, bývalé důlní městečko blízko hranic City 17, mělo úplně jinou atmosféru v porovnání se zbytkem hry, a tak byla volba Arkane logická. Valve ale usoudila, že je premisa až možná příliš svázaná a křečovitá, a tak projekt skončil v propadlišti dějin dříve, než se představil veřejnosti. Nakonec stejný osud potkal celou sérii a na její dokončení čekáme dodnes.

To už je ale jiná pohádka, vraťme se ke hře studia Arkane. Zdánlivě se může zdát, že po více než deseti letech se o projektu více nedozvíme. Jenže to není úplně pravda. Dokumentární skupina Noclip, respektive především její zakladatel Danny O'Dwyer, chystá dokument věnovaný právě historii studia, k níž se Return to Ravenholm samozřejmé váže. V jeho rámci se ale vůbec poprvé objeví dobové záběry přímo ze hry.

Ačkoliv díl ještě nevyšel, O'Dwyer už nyní ukázal trailer, v němž ukázal i část záběrů ze hry. Reálně se tak jedná o vůbec první ukázku ze hry, kterou dosud nikdo neviděl. Níže se můžete podívat jak na trailer k chystanému dokumentu, ale i na kratičké střípky, které jsou separátně k dispozici na Twitteru irského novináře.

A vývojáři říkají: „Už je to přes 13 let a pořád je to cool.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama