Mafia III vyexpedovala 7 milionů kusů
i Zdroj: 2K Games
Novinka Mafia III vyexpedovala 7 milionů kusů

Mafia III vyexpedovala 7 milionů kusů

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

22. 5. 2020 11:15
Reklama

Prezident společnosti Take-Two Karl Slatoff se v nedávném rozhovoru s investory podělil o zajímavé plány do budoucna. Vydat do pěti let 93 her, to je slušné předsevzetí. Promluvil také o prodejích GTA V, které dosáhly celkového počtu 130 milionů prodaných kopií. Je jasné, že se nic dalšího z portfolia Take-Two tomuto milníku nevyrovná. Ani hry série Mafia.

I o této značce Slatoff mluvil, třeba o prodejích třetího dílu. Přestože jsou čísla na hony vzdálená městské akci od Rockstar Games, vývojáři z Hangar 13 se také nemají za co stydět. Vyexpedováno bylo 7 milionů kopií.

Třetí díl byl sice výrazně kritizován, například pro svou repetitivní hratelnost, kvůli níž se řada hráčů nedokázala prokousat až k samotnému závěru. Kvalita hry se nicméně nemusí odrazit v číslech z prodejů, i průměrný titul může dosáhnout na zajímavé cifry.

Je tedy jasné, že společnost se značkou počítá i do budoucna. Slatoff ji označil jako „neuvěřitelně úspěšnou” franšízu, o což se zasloužily všechny díly. Plánovaný remake jedničky je dle jeho slov v podstatě kompletní předělávka původní hry, zmínil například, že se počítá s novým dabingem a řadou dalších maličkostí. V této souvislosti nezapomněl podotknout, že mají vývojáři s předělávkou hodně práce.

Otázkou zůstává, zda se značka v budoucnu rozroste o další regulérní díl. Zvěsti o čtyřce se objevují pravidelně, nejčastěji se mluví o zasazení do 70. let minulého století, přičemž údajně mělo jít o Las Vegas. V této souvislosti se spekulovalo o inspiraci filmem Casino. Není ale jisté, zda je tento projekt stále ve hře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama