G2A vyplatí Wube Software milion korun
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka G2A vyplatí Wube Software milion korun

G2A vyplatí Wube Software milion korun

Radek Raudenský

Radek Raudenský

21. 5. 2020 11:34 5
Reklama

Minulý rok se strhla obrovská vlna kritiky proti obchodům s klíči, hlavní vlnu kritiky ale schytal obchod G2A, který byl tímto prodejem nejznámější. Reklamy se objevovaly nejen na Googlu, ale stránku propagovali i youtubeři či streameři. My jsme vám nejen o tomto obchodě přinesli článek, kde jsme rozebrali, proč jsou G2A a podobné stránky špatné a jak škodí hernímu průmyslu.

Ve vrcholu odporu G2A nakonec reagovalo – po odmítání toho, že by se na stránkách prodávali kradené klíče, vydalo vedení herním studiím nabídku. Pokud jim vývojáři dodají seznam klíčů, které byly prokazatelně kradené, zaplatí jim stránka desetinásobek ušlého zisku. Dle G2A se na nabídku nikdo neozval, kromě českého studia Wube Software, stojícím za titulem Factorio.

Po několika měsících pátrání vydává G2A stanovisko. Z 321 klíčů, které Wube G2A poslalo, bylo 198 skutečně nelegálně pořízených, a navíc prodaných na stránkách G2A. Díky tomu G2A vyplatilo českým vývojářům 39 600 dolarů, tedy téměř jeden milion korun.

G2A dále tvrdí, že nálezy potvrdily to, o čem si byli jistí, tedy že z více než 10 milionů transakcí na jejich stránce bylo pouze 198 ilegálních klíčů. „To je něco jako 0.000 něco procent. To je přesně to, co jsme chtěli dokázat, že je to super bezpečná a transparentní platforma.“

Bohužel ale toto srovnání není dle nás vůbec šťastné, ba statisticky správné. Kromě toho, že vedení porovnává jednu hru se všemi prodanými klíči na platformě bychom mohli také říct, že polovina ilegálně prodaných klíčů na jednu hru šla právě přes stránku G2A. Pokud by se vývojářů přihlásilo více, troufáme si tvrdit, že by čísla byla větší, než „0.000 něco procent“. G2A si ale stále snaží udržet svou reputaci, a tak v prohlášení se nijak nedotýká změn či omezení, která by zamezila prodávání kradených klíčů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama