Epic vrátí peníze, když hra zamíří do slev
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Epic vrátí peníze, když hra zamíří do slev

Epic vrátí peníze, když hra zamíří do slev

David Plecháček

David Plecháček

18. 5. 2020 08:58 12
Reklama

Ten pocit, když si koupíte hru a ona se za chvíli objeví v akci, naštve. Ve většině případů můžete lamentovat maximálně nad nepřízní osudu. Epic Games ale s takovými hráči soucítí a ve svém obchodě začíná vracet peníze, o které hráči kvůli své nedočkavosti přišli. Pokud se předmět vašeho nákupu objeví až po něm ve slevě, dostanete rozdíl zpět na váš účet.

Jako první novou funkci zaregistroval Joshua Boggs, spoluzakladatel vývojářského studia Mayday, který na svém Twitteru zveřejnil zprávu, jenž mu dorazila na emailovou adresu. „Nedávno jste si objednal produkt na Epic Games Store. Cena vaší/vašich hry/her, kterou jste koupil, byla v nedávné době snížena, tudíž vám částečně vracíme peníze na základě aktuálního rozdílu,“ stojí ve zprávě.

Epic se zaváděním těchto kroků snaží udělat svůj obchod pro hráče atraktivnější. Nejviditelnější snahou o jejich získání je rozdávání her zdarma, ale refundy jsou též nedílnou součástí jeho politiky. Do virtuálního obchodu přibyla možnost vrátit hru do 14 dnů, pokud jste neodehráli více než dvě hodiny, krátce po spuštění EGS. Stejná pravidla již před tím zavedl například Steam, Epic ale na rozdíl od Valve tuto možnost omezil na počet dvakrát za rok.

Epic a Valve však nejsou jediní, kteří zavádí podobné benefity. Další z obchodů na trhu, GOG, je například známý vracením peněz v případě rozdílných kurzů. Obchody se tak podobnými kroky snaží nalákat hráče k tomu, aby skrze ně investovali své peníze. Poslední novinku ale Epic ještě oficiálně nepředstavil, jedná se však zřejmě jen o otázku času.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama