Doom Eternal jde hrát ve third-person režimu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Doom Eternal jde hrát ve third-person režimu

Doom Eternal jde hrát ve third-person režimu

David Plecháček

David Plecháček

30. 3. 2020 09:26
Reklama

Jsou hry, které si neochvějně spojujeme s first-person pohledem. Doom patří k žánru FPS od nepaměti, ostatně první díl spolu s další legendou, Wolfenstein 3D, žánr v devadesátých letech definoval. Hrát tak za legendárního Doomguye z jiného pohledu než z pohledu vlastních očí působí skoro až nepatřičně, v Eternal je tento způsob hraní ale možný.

Jistě že se nejedná o způsob, který by vývojáři vyloženě ve hře nechali a každý si tak mohl vybrat, jak chce novinku hrát. Jedná se však o nalezený relikt z vývoje, stejně jako pistole z Doomu 2016, která se do výsledné hry nedostala. Příběh third-person pohledu je ale podobný. Vytvořit jej nebylo zřejmě nijak obtížné, ostatně model hlavního hrdiny vývojáři z id Software i vzhledem k multiplayeru mají, takže jen stačilo za jeho záda umístit statickou kameru.

Dave Oshry na Twitteru ukázal, že third-person pohled z Eternalu nikdy nezmizel. Ve hře je dostupný skrze Cheat Engine, stejně jako již zmíněná pistole. Jak ale možná sami uznáte, hra v tomto pohledu ztrácí velkou část svého kouzla. Jako ukázka toho, jak moc se liší game design pro first-person a third-person hry, ale poslouží dobře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama