CS:GO by mohlo přejít na Source 2 engine
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CS:GO by mohlo přejít na Source 2 engine

CS:GO by mohlo přejít na Source 2 engine

David Plecháček

David Plecháček

30. 3. 2020 11:19
Reklama

Half-Life: Alyx je konečně vydaný, Valve ukázalo, že vytvářet hry nezapomnělo, a tak se může vrhnout na další. Aktuálně víme, že velká část vývojářů pomáhá reinkarnovat karetní Artifact, ale ten jistě Valve nevytěžuje ze všech svých kapacit. Projektů ale může být v přípravě mnohem více a výsledek můžeme vidět už za pár týdnů.

Uklidníme vás, nemluvíme o nových hrách. Jestliže Valve kutí další projekty, ať už by mělo jít o Half-Life nebo třeba o další Left 4 Dead, nedává to nijak najevo. Spolehlivý zdroj informací Nors3 nicméně na Twitteru říká, že by se významné obměny měla dočkat jedna ze stávajících her. Counter-Strike hraje v těchto dnech rekordní množství hráčů, a ti všichni by mohli za dva měsíce vidět hru na novém enginu.

Nors3 komentuje únik, který již nějaký čas koluje internetem. Říká, že by se do CS:GO měl Source 2 dostat zhruba do dvou měsíců. Nors3 těmto zprávám věří, sám slyšel podobné zvěsti od vlastních zdrojů, nicméně jedním dechem dodává, že u Valve si nikdo nemůže být nikdy stoprocentně ničím jistý. „Raději si tuto dobu vynásobte dvěma,“ píše v příspěvku.

To, že by Counter-Strike: Global Offensive mělo přejít na Source 2, není žádným velkým překvapením. O těchto plánech se hovoří dlouhodobě, původní zprávy přímo od vývojáři se ostatně objevily už v roce 2017. A původní zvěsti sahají ještě dál, až do roku 2015. Z toho plynou dvě věci: Jednak je vážně na čase, a jednak si na případný port můžeme počkat ještě několik let. Valve v tomto ohledu příliš vážně brát nelze.

Na druhou stranu situaci nahrávají i aktuální updaty. S nimi totiž Valve přilákalo více pozornosti, než možná zamýšlelo. Celou situaci zmapoval například web Win, který píše, že se Valve snaží zuby nehty zabránit existenci nechtěných souborů v updatech CS:GO, čímž však na celou situaci ještě upozorňuje. V updatech se totiž údajně nacházely stopy právě k portu na Source 2 engine. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama