Epic Games zakládá vlastní vydavatelství
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Epic Games zakládá vlastní vydavatelství

Epic Games zakládá vlastní vydavatelství

Radek Raudenský

Radek Raudenský

26. 3. 2020 13:37 2
Reklama

Před pár hodinami jsme vás informovali o tom, že Remedy oznámilo spolupráci s vydavatelem na dvou svých zatím neoznámených projektech, přičemž jméno vydavatele jsme se měli dozvědět ještě dnes. Skutečně se tak stalo, překvapením ale je, že jde o úplně nového, přesto obrovského hráče- Epic Games.

Po tom, co se Epic rozhodl jít do souboje se Steamem v rámci digitálních obchodů, se společnost těžící z popularity Fortnite rozhodla zapojit i do samotného vydávání her. Dočkali jsme se tak oznámení nové divize Epic Games Publishing, která slibuje, že opět bude vše dělat jinak, než tomu bylo zvykem.

První věcí je to, že studia a vývojáři si plně nechávají vlastnictví jména a své práce. Autorská práva tak na nikoho nepřechází, a stejně tak mají studia na svým projektem plnou kontrolu. A ta se může pohybovat naprosto volně, jelikož Epic Games Publishing zastřeší naprosto celý vývoj her.

Vydavatelství zaplatí až 100 procent nákladu na hry, od výplat vývojářům, po náklady za vstup na trh, lokalizaci, marketing i všechny náklady spojené s vydáváním hry. Až se Epicu navrátí náklady, získá studio minimálně 50 procent ze zisku. Zároveň s tím se tedy dozvídáme první tři studia, která se pod toto vydavatelství vydala – je jím Remedy, Playdead a gen Design.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama