Animal Crossing trhá v Japonsku rekordy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Animal Crossing trhá v Japonsku rekordy

Animal Crossing trhá v Japonsku rekordy

Radek Raudenský

Radek Raudenský

25. 3. 2020 14:54 2
Reklama

Zdá se, že další novinka od Nintenda bude trhat rekordy, respektive se tomu už tak děje. Animal Crossing: New Horizons je hra, ve které se staráte o svůj vlastní ostrov, pěstujete rostliny, obchodujete a cestujete po ostrovech ostatních hráčů. V Japonsku se z této poklidné hry stal obrovský hit.

Dle webu Famitsu se totiž nový díl Animal Crossing stal v Japonsku novou nejrychleji prodávanou hrou na Nintendo Switch. Za pouhé tři dny se prodalo celkem 1,88 milionu kopií, což je o více než půl milionu kopií více, než tomu bylo u minulého rekordmana – Pokémon Sword and Shield.

K tomu ale musíme připočíst i to, že data nezahrnují prodeje v digitální formě, čísla tak mohou být ještě mnohem větší. Předchozímu dílu ze série se nedařilo ani zdaleka tak dobře. New Leaf si tehdy ještě na 3DS koupilo během prvních tří dnů přibližně 722 tisíc  hráčů.

Vydání tohoto titulu navíc naprosto odpálilo i prodeje samotných Nintendo Switch konzolí. Ty se zvětšily o 585 procent, celkem se v Japonsku za minulý týden prodalo přes 392 tisíc konzolí (jak Switch, tak Switch Lite). Celkem si tak obyvatelé v této zemi koupili 13 milionů kusů Switche.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama