Polská vláda spustila Minecraft server
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Polská vláda spustila Minecraft server

Polská vláda spustila Minecraft server

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

23. 3. 2020 08:20
Reklama

Obvyklá snaha státních orgánů vypudit děti od obrazovek ven se v součanosti úplně otočila. Například polští představitelé ministerstva digitalizace se snaží udržet polskou mládež doma pomocí oficiálního serveru populární hry Minecraft. Nejde ale o obyčejný otevřený svět, projekt zároveň dbá na rozvíjení schopností a znalostí školáků.

Vedle serveru tzv Grarantanna vybízí školáky a studenty k plnění kvízů a testů týkajících se dějepisu a zeměpisu s “atraktivními odměnami”. Dále slibuje game jam s kurzem programování her, virtuální obdobu deskových her, prezentační webseminář a další. Každý den mají navíc na oficiální web přibývat návrhy na konstruktivní trávení času.

Minecraftová odnož projektu nabízí hráčům vlastní políčko, na kterém mohou popustit uzdu své fantazii. Autoři projektu, státní asociace Neverlight, prý 30. března vyberou ty nejlepší a vítěze náležitě odmění.

České vládní ekvivalenty zatím s podobným projektem nepřišly. Zůstává ale otázkou, jak moc se polské asociaci podaří místní hráče přilákat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama