Nintendo ukazuje nové indie hry na Switchi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo ukazuje nové indie hry na Switchi

Nintendo ukazuje nové indie hry na Switchi

David Plecháček

David Plecháček

18. 3. 2020 13:58
Reklama

Nintendo v rámci Indie World Showcase ukázalo, co můžeme v následujících týdnech a měsících čekat za nezávislé hry na Nintendu Switch. V celém videu se objevila přibližně dvacítka videoher, a jelikož není v našich silách popsat úplně všechny, podíváme se na ty největší z nich.

Pokud chcete, ze všeho nejdříve se můžete podívat na celé video. Pokud však toužíte přejít ke konkrétním titulům, můžete zamířit dále k našemu výběru.

Velkým překvapením je oznámení hororu Blair Witch ve verzi pro Nintendo Switch. Vývojáři z polského studia Bloober Team se po dvou hororech Layers of Fear a thrilleru Observer v loňském roce podívali na známý příběh blairské čarodějnice, kterou proslavil film z roku 1999. Přestože hra vyvolala po oznámení na E3 vlnu nadšení, nakonec ji svět s takovou radostí nepřijal, přesto fanoušky žánru na Nintendu Switch možná uspokojí – příliš hororových her totiž tato platforma nemá.

Zatímco Blair Witch vyjde někdy v průběhu léta, už teď si můžete pořídit Exit the Gungeon. Jedná se o pokračování relativně populární side-scrolling akce Enter the Gungeon, která byla dosud exkluzivní na Apple Arcade. Její přítomnost tak byla překvapivá, stejně jako to, že se na Nintendo Store objevila hned po skončení Showcase videa.

Zmínku si zaslouží i novinka od Hello Games, autorů No Man's Sky. The Last Campfire je v tuto chvíli v přípravě pro všechny velké platformy, autoři ale v rámci videa představili i Switch verzi. Ta by měla vyjít ve stejnou dobu jako ostatní, tedy někdy v průběhu léta. Stejný osud má i titul nesoucí název Baldo s vzezřením, které jakoby vypadlo od populárního týmu Ghibli. I o této adventuře z otevřeného světa jsme již slyšeli, nově se k ostatním verzím přidává ta na Switch. Ta by měla podle všeho vyjít před ostatními, hybridní konzole od Nintenda má časovou exkluzivitu.

Pamatujete na graficky líbivou hříčku Hohokum z doby, kdy se začal prodávat PlayStation 4? Právě tito vývojáři ve spolupráci s vydavatelstvím Annapurna chystají novinku I Am Dead. V ní by se měli hráči zhostit ducha již mrtvého psa a s ním odhalit záhadu městečka Shelmerston. Oznámení verze pro Nintendo Switch doprovodilo i oznámení PC verze. Na Switchi i PC vyjde další novinka, Summer in Mara, adventura plná farmaření a craftingu.

Poslední dvě hry, které stojí za zmínku, jsou The Good Life a Moving Out. The Good Life možná znáte díky svému autorovi, kterým není nikdo jiný, než populární autor hororů Dark Premonition a D4, Swery. The Good Life je ale diametrálně odlišný, mnohem veselejší a barevnější. Třeba ale zápletka spočívající v proměně všech obyvatel v kočky a psy mnohem temnější, než se na první pohled zdá. Hra měla původně vyjít už loni na PC a PS4, nakonec ale vyjde až v průběhu letošního roku spolu s verzí pro Switch.

Moving Out je zástupce kooperativního hraní, které je pro Switch jako dělané. Hra byla představena teprve nedávno ve verzích pro PC, PS4 a Xbox One, nově se k ní přidává i verze pro Nintendo Switch. Až si 28. dubna hru pořídíte, dostanete v podstatě zážitek velice podobný tomu z Overcooked. Tentokrát nebude zběsile připravovat nejrůznější pokrmy, ale budete stěhovat. Hra vás stejně jako Overcooked postaví do několika bizarních situací, jak se ale z ukázky zdá, mohl by nový námět fungovat stejně dobře jako u zajeté předlohy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama