Minecraft Dungeons možná v dubnu nevyjde
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Minecraft Dungeons možná v dubnu nevyjde

Minecraft Dungeons možná v dubnu nevyjde

David Plecháček

David Plecháček

18. 3. 2020 12:40
Reklama

Většina společností své fanoušky uklidňuje, že koronavirus a bezpečností opatření s ním spojená nebudou mít žádný vliv na stanovené termíny. Naposledy takové prohlášení učinil CD Projekt, u jehož ambiciózního Cyberpunku se vzhledem k minulosti studia dalo něco takového očekávat. To se ale netýká všech, jsou i tací, kteří kvůli krizové situaci nestíhají.

Problémy se dotýkají například švédského Mojangu. Jeho Minecraft sice může bavit miliony hráčů na světě v dobách, kdy nemohou z domu, ale nadstavba v podobě Dungeons možná na jaře nevyjde. Dungeon crawler oznámený v rámci loňské E3 měl vyjít bez bližšího upřesnění letos v dubnu, jak ale vývojáři přiznávají v příspěvku na Twitteru, situace je pro ně obtížná a stanovený termín tak možná budou muset odložit.

Důvodem je, jak jinak, virus SARS-CoV-2 způsobující známou nemoc COVID-19. Ten v tuto chvíli ovlivňuje prakticky všechny oblasti našeho života, a situace v ostatních zemích je buď ještě vážnější, nebo se stává velice rychle podobnou té u nás. Většina firem, stejně jako Mojang, tak funguje v omezeném režimu a nechává své zaměstnance pracovat z domova, i tak je ale tento nouzový režim znát.

Jak Mojang přiznává, i přes nasazení všech vývojářů COVID-19 poznamenává workflow ve firmě. „Děláme vše pro to, aby Minecraft Dungeons vyšel v dubnu, ale musíme přehodnotit naše stanovené termíny, abychom zajistili, že vám stále představíme tu nejlepší možnou hru,“ píše se v oficiálním stanovisku. Konečně rozhodnutí ještě nepřišlo, až se ale objeví, dost možná u něj bude stát i nový termín vydání hry.

Příklad Mojangu nicméně vyvolává otázku, jak jsou na tom ostatní společnosti, které své hry plánují na duben a další měsíce. CD Projekt je jen zrnkem soli v moři, ale ovlivněných může být mnohem více. Naštěstí ale většina velkých her už své snahy o jarní vydání v předstihu vzdala, jinak by byl výčet odložených projektů možná mnohem větších. Uvidíme, jak pandemie koronaviru poznamená ale i hry, které jsou plánovány na druhou polovinu roku. V aktuální dynamické době je jakákoliv predikce prakticky nemožná.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama