XSX se bude rozšiřovat přes unikátní modul
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka XSX se bude rozšiřovat přes unikátní modul

XSX se bude rozšiřovat přes unikátní modul

Radek Raudenský

Radek Raudenský

17. 3. 2020 13:42 7
Reklama

Příští generace by mohla být, co se skladování her týče, opět velkým problémem. Současná generace dovolovala si ke konzoli připojit externí HDD nebo flash disk, a díky tomu si „uměle“ zvětšit svou diskovou kapacitu. Jak ale nová videa a odhalení specifikací nového Xboxu ukazují, nová generace bude v tomto ohledu problém.

Jelikož se obě společnosti soustředily na extrémně rychlé načítání her, musely zvolit SSD. Jenže v případě Xboxu (a zítra se dozvíme, jestli to stejné platí i u PlayStationu 5 je SSD disk silně přizpůsobený potřebám Series X. Nejen, že jde o velmi malý modul, je ale také velice rychlý, a k tomu v sobě obsahuje různé prostředky, které zrychlí kompresi dat.

Co to tedy znamená? Vývojáři her na konzole budou pracovat s přesně danými prostředky, které dané konzole mají. Budou využívat přesně to, co nový SSD disk a další vychytávky od společnosti Seagate nabízí, tudíž vám, hráčům, zkrátka nemohou dovolit si připojit „nějaký“ SSD disk, který není pro tuto práci s daty připravený.

A právě proto do hry přichází, stejně jako tomu bylo u PS Vita, jednotné rozšíření kapacity disku. Ve videích byl ukázán modul, který se může zapojit do zadní části Xbox Series X. Jde přesně o tu zdířku, o které hráči spekulovali. NVMe SSD od Seagate zároveň rozhodně nebude levnou záležitostí. Web USGamer odhaduje, že za tento kousek s 1 TB kapacitou zaplatíme něco okolo 250 dolarů, tedy přibližně 6 tisíc korun. Výměnou za to nám ale vývojáři budou moct nabídnout nový zážitek, jako třeba extrémně rychlé přepínání mezi tituly. To je ale podle nás jen maličkost oproti tomu, co nás ještě čeká.

XSX se bude rozšiřovat přes unikátní modul
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama