Spekulace o oživení značky Silent Hill
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spekulace o oživení značky Silent Hill

Spekulace o oživení značky Silent Hill

Pavel Makal

Pavel Makal

13. 3. 2020 09:35 3
Reklama

Nářky nad tím, že společnost Konami ke svým slavným značkám přistupuje poměrně macešsky, nejsou ničím novým. Své o tom ví fanoušci série Silent Hill, kterým zkraje aktuální konzolové generace svitla naděje v podobě projektu Silent Hills. Ta ale byla záhy zadupána do země. Je ale možné, že se na tomto neveselém stavu v budoucnu něco změní.

Informuje o tom web Rely on Horror. Důvěryhodný zdroj mu údajně prozradil, že se skutečně pracuje na rebootu značky a jedním z vývojářů s projektem spojených je i legendární Masahiro Ito, designér monster z prvních čtyř dílů série. Není to ale jediné zásadní jméno. Na hře by totiž podle zdrojů měl pracovat i scenárista a šéf vývoje prvního Silent Hillu (a také hororové série Siren) Keičiro Tojama a Akira Jamaoka, jenž sérii vložil nezaměnitelný hudební a zvukový podkres.

Zdroje tvrdí, že práce na nové hře jsou iniciativou Sony, která pravděpodobně chce novou hru jako exkluzivní titul pro PlayStation 5. Na hře se údajně pracuje zhruba rok a má jít o restart, který se patrně bude jmenovat prostě Silent Hill. Zároveň to ale není jediná hra, na níž se v souvislosti s touto hororovou značkou pracuje.

Rely on Horror tvrdí, že se společnost Sony snaží urovnat vztahy mezi Hideem Kodžimou a Konami a obnovit práce na zrušených Silent Hills. Důvodem je údajně fakt, že i roky po zrušení projektu se kolem něj stále točí dostatečný zájem publika. Hra by údajně měla nabízet podporu nové generace PlayStation VR pro PS5, Kodžimu pak firma láká na absolutní kreativní svobodu. Zdroje nicméně uvádějí, že v aktivním vývoji je momentálně pouze první jmenovaná hra, o restartu prací na Silent Hills se v současnosti pouze spekuluje. Žádnou z prezentovaných informací navíc klíčové firmy nijak nepotvrdily, je tedy zapotřebí brát je s rezervou.

Už v nedávné minulosti jsme vás ale informovali o tom, že se režisér Christophe Gans chce vytvořit další filmovou adaptaci Silent Hillu. Je tedy možné, že se kolem značky zase začíná něco dít.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama