Blade Runner z roku 1997 obdrží remaster
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Blade Runner z roku 1997 obdrží remaster

Blade Runner z roku 1997 obdrží remaster

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

13. 3. 2020 13:00 1
Reklama

Sní androidi o elektrických ovečkách? Zvláštní otázku nabídl Philip K. Dick svým čtenářům už v roce 1968. Filmaře otázka zaujala až v devadesátých letech. Originální román se dočkal filmové adaptace v roce 1982. Blade Runner s Harrisonem Fordem v hlavní roli dobyl srdce diváků a stal se kultovním bijákem. Věděli jste ale, že vznikla také hra?

Hrdinou stejnojmenné adventury je detektiv Ray McCoy. Jeho pracovní náplní je stopování replikantů, kteří se vymkli kontrole. Hra se odehrává v Los Angeles v letech 2019. Futuristická vize se sice nepotvrdila, na androidy, jejichž chování a vizáž bude k nerozeznání od skutečných lidí, si budeme muset ještě nějaký čas počkat. Brzy se však dočkáme remasteru této point-and-click adventury z roku 1997.

Hru mají na svědomí Westwood Studios, na kontě mají mimo jiné také sérii Command & Conquer. Adventura byla přijata poměrně dobře, autoři za ní dokonce získali nějaká ta ocenění. Celkem se podařilo prodat přes milión kopií. Studio se následně stalo součástí EA, došlo také přestěhování z Las Vegas do Los Angeles. Právě během přesunu do nových kanceláří se někam ztratil originální zdrojový kód, což značně zkomplikovalo další plány. Remake by podle všeho vyšel na miliony dolarů.

Zde přichází na scénu profíci ze studia Nightdive. Ti totiž mají chystaný remaster na starost. Zvolili metodu reverzního inženýrství, získaná data pak importují do enginu KEX, s jehož pomocí jsou schopni překonat náročné překážky a nabídnout hru také konzolistům. Stejným způsobem přistupovali také k titulům Turok a System Shock.

Vylepšení by se měly dočkat modely postav, animace, cutscény, chybět nebude ani podpora vyšších rozlišení, změn se dočká také ovládání. Vylepšená edice by měla být k dispozici ještě letos.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama