Star Citizen obohatí survival mechanismy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Star Citizen obohatí survival mechanismy

Star Citizen obohatí survival mechanismy

David Plecháček

David Plecháček

12. 3. 2020 13:11 8
Reklama

Chlapci z Cloud Imperium mají jednak spousty práce před sebou, ale jednak si neustále přidávají další a další. Prakticky bezedná studnice peněz díky veleúspěšnému crowdfundingu zapříčinila, že cokoliv si autoři usmyslí, to mohou do Star Citizen přidat. Na jedné poradě si tak někdo řekl, že by bylo hezké mít ve hře survival mechanismy. A tak je následně implementuje alfaverze 3.9.

Pokud bychom udělali anketu „Co Star Citizen ještě potřebuje“, snad nikdo by nezmínil survival prvky, ale na prvním místě už jen všichni chtějí, ať autoři nic nevymýšlí a dodělají rozdělanou práci. Tak či tak do hry přibývá jídlo, voda a nutnost hlídat si teplotu. Žádná z těchto věcí by vás ale neměla při hraní příliš obtěžovat, nicméně alespoň jednou během herní seance si na specifické činnosti nutné k přežití vzpomenout musíte.

Co se týče jídla a pití, Cloud Imperium do hry přidávají jejich různé podoby, od velkých lahví až po energy drinky, od chipsů až po jídlo v konzervách. Samozřejmě že každá věc z vašeho inventáře uspokojí vaše potřeby v různé míře. Inventář by měl v budoucnu fungovat tak, že budete moci spotřebovat jen část vašich zásob, například vypít půl láhve, pro tuto chvíli ale tato možnost ve hře není. Pokud nebudete svou postavu plnit živinami, riskujete, že zemře. Jídlo i pití se ale dá najít jak po světě od ostatních hráčů, tak je lze koupit na každé větší přistávací ploše.

S teplotou je to složitější. Již existující oblečení a zbroj dostane statistiky udávající ochranu před mrazem. Většina klasických setů vás ochrání před „zemskými“ teplotami, ale v extrémnějších podmínkách budete potřebovat speciální výbavu. Pokud budete dlouhodobě podchlazení nebo naopak přehřátí a dehydratování, negativně se to projeví na vaší postavě – můžete vidět rozmazaně nebo třeba přijít o kus staminy. Následky se pak mohou pochopitelně zhoršovat. V nevhodných podmínkách můžete i zemřít, na druhou stranu budete mít i oděv do volného prostoru nebo set chránící člověka před vysokým žárem. Před hvězdami vás sice logicky neochrání, ale můžete s ním navštívit až nebezpečně teplé planety.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama