Z původní týmu People Can Fly zbylo torzo
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Z původní týmu People Can Fly zbylo torzo

Z původní týmu People Can Fly zbylo torzo

David Plecháček

David Plecháček

13. 2. 2020 10:43 1
Reklama

Možná jste zaregistrovali včerejší video z next-gen titulu Outriders od People Can Fly. Ne, že by toho ukázka ukazovala nějak závratně moc, ale i to málo, co jsme viděli, dokázalo některé fanoušky zklamat. Možná totiž čekali, že lidé, kteří pracovali na sérii Gears of War nebo světu dali Bulletstorm, dokážou vytvořit něco lepšího. Jenže takových zaměstnanců už ve studiu moc není.

Celá situace je paradoxní. Možná bychom se o aktuálních podmínkách ve studiu vůbec nedozvěděli, kdyby byl býval trailer vypadal o něco lépe. Lidé totiž začali vzpomínat na dřívější tvorbu, do níž patří kromě Bulletstormu například Painkiller, což jsou obě vcelku dost zdařilé akce. Jenže tyto vzpomínky nenechaly chladného Adriana Chmielarze, vedle Andrzeje Poznanského a Michala Kosieradzkého jednoho ze spoluzkladatelů People Can Fly, s nimiž později založil studio The Astronauts. Ten na svém Twitteru prozradil, že prakticky žádný z kreativních tvůrců, kteří stáli buď za Painkillerem, nebo za Bulletstormem, už ve studiu není.

Celá situace v People Can Fly se dá shrnout jednou větou: „People Can Fly z doby Painkilleru a Bulletstormu a People Can Fly stojící za Outriders jsou prakticky dvě zcela odlišná studia,“ napsal. „Novému“ týmu přeje se hrou samozřejmě hodně štěstí, svou zprávu ale zveřejnil kvůli tomu, aby se situace uvedla na pravou míru.

Chmielarz spolu s kolegy opustil People Can Fly ve chvíli, kdy se studia ujal Epic. Jak už zaznělo, bezprostředně poté trojice založila nové studio Astronauts, jejichž prvotinou bylo velice povedené The Vanishing of Ethan Carter. Ve vývoji už je několik let i jejich druhá hra, Witchfire, její produkce jde ale relativně pomalu. Pokud bychom měli popsat osud People Can Fly, to v područí Epicu nevydrželo dlouho, necelé dva roky. Kromě remasterů a portu Bulletstormu na Switch autoři Epicu pomohli s Fortnite, od určité doby se ale soustředí na novinku Outriders, kterou vyvíjí ve spolupráci se Square Enix. Jak dopadne, uvidíme letos před Vánoci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama