E3 skutečně mění charakter show
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka E3 skutečně mění charakter show

E3 skutečně mění charakter show

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 2. 2020 11:16 1
Reklama

Největší herní událost roku, veletrh Electronic Entertainment Expo v Los Angeles, se pomalu blíží. A prochází existenční krizí. Produkční společnost ESA neobvykle dlouho otálela se zveřejněním detailů o průběhu akce, dočkali jsme se až nyní. Naštěstí se nepotvrdily spekulace o absenci Nintenda (už dříve svou absenci potvrdila společnost Sony), změní se ale charakter samotných show. 

Konkrétně ESA mluví o větším zaměření na jednotlivé osobnosti. Tím pádem by měly dostat více prostoru celebrity, videoherní tvůrci, ať už přímo vývojáři nebo tvůrci multimediálního obsahu a podobně. To vše v rámci živých, streamovaných přímo ze showflooru. S tím souvisí i letošní odchod novináře Geoffa Keighleyho, který nedávno oznámil, že vzhledem k charakteru akce nechce letos být s E3 příliš spojovaný. Zmíněné zaměření totiž loni nabízela právě jeho akce Coliseum.

ESA se v loňském roce potýkala s rozvázáním spolupráce se Sony a velkou aférou pramenící z úniku velkého množství osobních informací zúčastněných novinářů. Už delší dobu se spekulovalo o nutných změnách ve filozofii akce, postupem let totiž ztrácí exkluzivitu a punc, zatímco dříve závislí hosté zakládají své vlastní, menší akce (Nintendo Direct, Xbox X0).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama