Crossfire se dočká filmového zpracování
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Crossfire se dočká filmového zpracování

Crossfire se dočká filmového zpracování

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 2. 2020 12:07
Reklama

Hráčům, kteří měli v minulosti spíše hluboko do kapsy, je jistě povědomá značka Crossfire. Free to play online FPS vytvářená studiem Smilegate je (možná překvapivě) čistě statisticky nejhranější hrou světa a patří také k těm nejvýdělečnějším. Filmové zpracování bylo poprvé oznámeno už v roce 2015, nyní práva ale získala společnost Sony.

O produkci se postará producent série Rychle a zběsile Neal Moritz a scénář vytváří Chuck Hogan, který se podílel na povedeném válečném snímku 13 hodin: Tajní vojáci z Benghází režiséra Michaela Baye. Hogan je zároveň autorem knižní předlohy na Oscary nominovaného filmu Město, režisérského úspěchu populárního herce Bena Afflecka. Za projektem tedy stojí poměrně zkušení tvůrci.

Peníze do něj napumpuje společnost Tencent Pictures, filmová odnož čínského investičního giganta Tencent. O zájem by se mohlo postarat až 650 milionů registrovaných hráčů, které reportují tvůrci. Zároveň se chlubí rekordem osmi milionů současně aktivních hráčů, přičemž obě zmíněná čísla dělají z hry nejpopulárnější titul světa. Absolutní většinu popularity si však vydobyl v domovské Asii.

V současné době zároveň vzniká Xbox One verze CrossfireX a studio Remedy pracuje na singleplayerové kampani.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama