Do Ubi se vrací Beland, povede Splinter Cell?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Do Ubi se vrací Beland, povede Splinter Cell?

Do Ubi se vrací Beland, povede Splinter Cell?

David Plecháček

David Plecháček

24. 1. 2020 09:49 2
Reklama

Ubisoft zásadně překopal svou strategii vydávání her. Nejprve všechny nadcházející projekty odložil, aby měly týmy více času na vychytání všech případných mušek, později se odhodlal k tomu říznout do svých řad a zásadně mění strukturu a fungování svého redakčního týmu, který zasahoval do podoby jednotlivých her. A teď se do Ubisoftu vrací Maxime Beland.

Chápeme, že úvod může být matoucí: jak souvisí změna strategie s příchodem jediného člověka? Pro určité fanoušky by mohla souviset poměrně dost. Jestliže ze změny struktury a pravomocí stočlenného týmu můžeme usuzovat, že se jednotlivé hry z portfolia Ubisoftu budou lišit, můžeme předpokládat, že zdaleka ne všechny budou otevřenými světy s notným důrazem na kooperaci. Beland v Ubisoftu jednu sérii, která přesně taková nebyla, kdysi dávno společně s dalšími lidmi vyvíjel. Byla jí série Splinter Cell.

Po návratu Sama Fischera volají hráči už několik let, ale hra dosud nezapadala do nastoleného konceptu her a sám Ubisoft přiznal, že si je s jeho novou podobou poměrně nejistý a působí bezradně. Pokud ale vydavatel opustí myšlenku, že všechny jeho hry musí být open-worldy s online složkou, Beland by se mohl ke své práci opět vrátit. V rámci společnosti sice pracoval i na sériích Assassin's Creed, Far Cry nebo Rainbow Six: Vegas, ale nejvýraznější stopu zanechal coby kreativní ředitel Splinter Cellů Conviction a Blacklist, přičemž druhý jmenovaný vznikal ve studiu Ubisoft Toronto, které sám spoluzakládal.

Právě proto s jeho příchodem vyvstává otázka, jestli Ubisoft opět jednoho z nejznámějších videoherních agentů nevyšle do boje. Možná právě Beland dodá týmu klid a jasnou vizi, které i podle výkonného ředitele Yvese Guillemota dosud u Splinter Cellu chyběly. Ostatně jestli jsou informace portálu VGC pravdivé, Beland zaujme pozici viceprezidenta ve zmiňovaném redakčním týmu – a z této pozice by měl mít (každý viceprezident) na starosti jednu stanovenou sérii. Pravdou nicméně je, že před roční anabází v Epicu pracoval v Torontu na Far Cry 4, 5 a Far Cry Primal. A to je také série, která by potřebovala menší... korekci kurzu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama