Tencent chce plně skoupit Funcom
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tencent chce plně skoupit Funcom

Tencent chce plně skoupit Funcom

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 1. 2020 09:45 3
Reklama

Čínský internetový korporát Tencent plánuje získat plnou kontrolu nad norskou společností Funcom. Hodnotu severských vývojářů online akcí vyčíslil na zhruba 148 milionů dolarů (v přepočtu téměř 3,4 miliardy českých korun). V současnosti už je Tencent majitelem největšího podílu akcií ve firmě.

Loni v září nakoupil 29 % akcií Funcomu. A studiu zřejmě tyto investice prospěly, i současné plány přijímá s radostí. „Máme zatím s Tencentem, jako největším držitelem podílu, skvělý vztah a jsme nadšení z této příležitosti. Tencent nabídne Funcomu prostředky a zkušenosti z jeho bohaté knihovny znalostí, které sbírá jako jedna největších firem v oblasti her,“ okomentoval současné plány CEO Funcomu Rui Casais.

Ostatní držitelé podílů ve společnosti sice mohou proti akvizici otevřeně vystoupit, Funcom jim ale doporučuje, aby na nabídku přistoupili. Web Gamesindustry.biz upozorňuje na to, že jde o velmi výhodnou nabídku. Nabízené hodnoty dosahovaly akcie firmy naposledy v roce 2014, od té doby se Funcom potýkal s finančními problémy a propady. K celému obchodu by mělo dojít někdy v průběhu února.

Funcom v současnosti provozuje svůj masivně multiplayerový projekt Conan Exiles a pracuje na další hře, tentokrát inspirované kultovním sci-fi světem Dune.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama