Riot může ženám vyplatit 400 mil. dolarů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Riot může ženám vyplatit 400 mil. dolarů

Riot může ženám vyplatit 400 mil. dolarů

Radek Raudenský

Radek Raudenský

22. 1. 2020 12:58 7
Reklama

V minulosti jsme vás několikrát informovali o sporu mezi studiem Riot Games a ženami, které ve společnosti pracují či pracovali. Ty si stěžovaly zejména na sexuální obtěžování, genderovou diskriminaci a sexistickou „bro“ kulturu ve společnosti.

Spor pokračoval přes různé stížnosti až k dohodě, díky které měl Riot vyplatit 10 milionů dolarů přibližně 1 tisícovce žen, které ve společnosti pracovaly od listopadu 2014. Dohodě bránil pouze souhlas LA Superior Court. K částce se ale nyní vyjádřila asociace California Department of Fair Employment and Housing.

Dle vyjádření CDFEH nejsou součástí dohody žádné změny v pravidlech společnosti, které by omezovaly diskriminaci či nevhodné prostředí, a navíc byly rozdíly mezi platy mužů a žen natolik velké, že by se částka v dohodě mohla zvednout z 10 až na 400 milionů dolarů. Riot Games nařčení odmítá. Tvrdí, že dohoda je férová pro obě strany, přičemž stížnost CDFEH je nepřesná a podává falešné obvinění. Výsledek celé kauzy bude známý v nadcházejících týdnech- 31. ledna soud rozhodne, zdali může CDFEH narušit tento spor, a 3. února se pak rozhodne o výši částky v dohodě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama