Switch verze Zaklínače obdrží grafický update
i Zdroj: CD Projekt Red
Novinka Switch verze Zaklínače obdrží grafický update

Switch verze Zaklínače obdrží grafický update

David Plecháček

David Plecháček

21. 1. 2020 09:24 4
Reklama

Pokud máte Nintendo Switch a chcete si zahrát hutné RPG, neexistuje žádný důvod, proč si nevybrat třetího Zaklínače. Jistě, sice sáhnete po jeho nejhorší verzi, ale fakt, že si jej můžete vzít na cesty, je skoro až k nezaplacení. Navíc pokud tak učiníte už teď, věřte, že v průběhu hraní titul viditelně prokoukne.

Ta nejtěžší část vývoje je samozřejmě dávno za námi. The Witcher 3 je na Switchi dávno dostupný a relativně v pohodě hratelný, a tak se může zdát, že vývojáři už dávno pracují na jiných projektech. Tak tomu ale úplně není. Zaklínače totiž stále neopustili a chystají pro něj update. Lidé ze Saber Interactive, kteří mají na svědomí port, si jsou vědomí určitých neduhů, které bude aktualizace řešit. A údajně stojí za čekání.

Pokud bychom měli mluvit konkrétně, tak zřejmě největším problémem je to, jak engine vypočítává stíny za denního dne. Podle autorů jsou to právě stíny, které dávají pocit realističnosti ve venkovních prostorách, ale Switch s nimi má problémy. Je potřeba je od základu přepracovat a využít jiných technik oproti originálu, aby se mu port co nejvíce blížil.

Kromě nich se lidé v kancelářích Saberu pokouší o lepší zobrazování rostlin. Právě tráva a další menší porost může podle nich udělat až polovinu scény. „I v tomto případě musíme přepsat algoritmus, jak je tráva generována a renderována. Zároveň musíme změnit úroveň detailů stromů, nasvícení, ale i zmíněných stínů, abychom hru celkově přiblížili originálu tak, jak jen to bude možné,“ stojí na oficiální fóru hry.
Kdy update proběhne, zatím není jasné. Jakmile ale vývojáři přijdou s dalšími dodatečnými informacemi, budeme vás o updatu informovat. Sami jsme zvědaví, jak moc dokáží Saber Interactive Switch vyždímat. Už teď by se skoro až mohlo zdát, že víc z něj vymáčknout nejde... ale evidentně má hybridní konzole od Nintenda s trochou úprav ještě na víc.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama