Horizon Zero Dawn vyjde zřejmě i na PC
i Zdroj: Guerrilla Games / Sony
Novinka Horizon Zero Dawn vyjde zřejmě i na PC

Horizon Zero Dawn vyjde zřejmě i na PC

David Plecháček

David Plecháček

17. 1. 2020 12:24 34
Reklama

Relativně dost věcí je podobných. Je začátek relativně klidného roku, a Jason Schreier si usmyslel, že opět do videoherního průmyslu hodí nečekanou bombu. Teď sice jeden z nejznámějších videoherních reportéru na světě nepřišel s dechberoucí reportáží o špatných podmínkách nebo zhatěných plánech na nějaké dlouho očekávané hry, ale přichází s tvrzením, že Horizon Zero Dawn vyjde i na PC.

Jak jistě víte, Horizon Zero Dawn je prozatím poslední hra nizozemského studia Guerrilla Games. Vyšla už prakticky před třemi lety a svého času sbírala výjimečná hodnocení. Jenže jelikož je Guerrilla first-party studiem Sony, hra vyšla samozřejmě jen na PlayStationu 4 a těžila z vyššího výkonu PlayStationu 4 Pro. To by se ale podle zdrojů blízkých magazínu Kotaku mělo změnit.

Schválně uvádíme množné číslo. Schreier s celým týmem Kotaku má svých zdrojů několik a jen málokdy se v informacích mýlí. Navíc tuto novinku mu potvrdila trojice na sobě nezávislých lidí z oboru obeznámených se situací. Kotaku nicméně neříká konkrétně, kdy se tak stane - hovoří se o konci letošního roku - a Sony zároveň informaci nijak nekomentovalo.

Otázkou ale především je, co to znamená do budoucna. Je Horizon ojedinělou vlaštovkou? Zjistili lidé ze Sony, že engine Decima je snadno portovatelný na PC díky pracím na Death Stranding, že zkrátka jednoduše to samé udělají s rusovlasou Aloy? Situace je ještě zajímavější o fakt, že dosavadní šéf Guerrilla Games, Hermen Hulst, stanul v čele divize Worldwide Studios, z níž výrazným způsobem ovlivňuje podobu Sony exkluzivních titulů. O možných následcích a důvodech hovoříme v posledním podcastu, který si můžete poslechnout dnes od 20 hodin.

Tak či tak, Horizonu se dařilo dobře i na PS4 a neméně by se hře dařilo i na PC. Na PS4 nebyla do jeho příchodu lepé prodávaná nová IP, během dvou týdnu si našla cestu k 2,6 milionu hráčů. V únoru loňského roku hra překonala milník desíti milionů prodaných kopií, toto číslo od té doby ještě samozřejmě vzrostlo. Není tak velkým překvapením, že se očekává pokračování.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama