Sony opravdu nebude na E3, Microsoft ano
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony opravdu nebude na E3, Microsoft ano

Sony opravdu nebude na E3, Microsoft ano

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

14. 1. 2020 08:32 4
Reklama

Včerejší zprávu týkající se spekulací o další absenci japonského hardwarového giganta Sony na letošním veletrhu E3 potvrdilo samotné zastoupení firmy. Zástupce SIE serveru Gameindustry.biz sdělil, že se Sony neplánuje v létě vydat do Los Angeles, naopak bude s informacemi a novinkami o PlayStation 4 a PlayStation 5 objíždět celou řadu událostí po celém světě.

Své rozhodnutí zdůvodňují neshodami s filozofií samotné akce. Prý nepovažují E3 2020 a její showfloor za prostor ideální k demonstrování toho, na co se Sony v současné době soustředí. Stejným způsobem z akce vycouvala už loni, bylo to ale od roku 1995, kdy akce E3 vznikla, úplně poprvé. Letos je navíc čas vytáhnout esa z rukávu, v současné době se lámou konzolové generace a je nezbytně nutné nezopakovat chyby Microsoftu, který v případě konzole Xbox One prvotní odhalení úplně nezvládl.

Právě Microsoft si loni absence Sony užíval plnými doušky a ani letos tomu nebude jinak. Tvář značky Phil Spencer na Twitteru ubezpečil fanoušky, že celý tým usilovně pracuje na letošní show a slibuje, že se na E3 ukáže budoucnost konzolové rodiny. Pravděpodobně se tedy můžeme těšit na odhalení řady titulů pro nadcházející konzoli Xbox Series X. Letošek Spencer označil za “milník pro cestu Týmu Xbox”.

V reakci na neúčast Sony vydala tiskové prohlášení ESA, agentura stojící za pořádáním veletrhu. Vyhýbavými slovy se ale od problémů distancuje.

„E3 je ikonická událost oslavující videoherní průmysl a dává prostor lidem, značkám a inovacím které redefinují zábavu milovanou miliardami lidí po celém světě. E3 2020 bude vzrušující, energická show nabízející nové zážitky, partnery, výstavní prostory a programy, které zabaví jak nové, tak stávající účastníky. Zájem vystavovatelů o naše novinky přitahuje pozornost značek, které vnímají E3 jako klíčovou možnost ke spojení s fanoušky her po celém světě,“ láká nepřímo nové vystavovatele na stále se zlepšující zázemí akce.

Další velcí hráči, kteří se tradičně účastní E3 - Ubisoft, EA, Bethesda, - zatím svou účast nepotvrdili. Je však velmi pravděpodobné, že se na jejich pravidelné výpravě od loňska nic nemění. Oficiální web akce zatím potvrzuje mj. Nintendo, 2K, Konami, Square Enix a Segu.

Kdy konečně Sony odhalí PlayStation 5 v plné parádě zůstává otázkou bez odpovědi, zraky průmyslu i fanoušků se ale upírají k událostem jako je PAX East, GDC nebo pravidelné, dedikované State of Play.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama