Odlišný pohled MS a Sony na launchové hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Odlišný pohled MS a Sony na launchové hry

Odlišný pohled MS a Sony na launchové hry

Pavel Makal

Pavel Makal

13. 1. 2020 08:02 21
Reklama

S blížícím se vydáním nové generace konzolí se objevuje čím dál více detailů, které mají obě zařízení odlišit. Jeden ze střípků jasně ukazuje rozdílný přístup obou výrobců.

Microsoft v nedávné době oznámil, že příští generace Xboxu nebude mít při svém launchi vysloveně exkluzivní tituly, tedy v tom smyslu, že alespoň v prvním roce života nové konzole budou vydané hry k dispozici i na minulé generaci.Tento přístup souvisí s dlouhodobou strategií společnosti nabízet své herní produkty na co největším množství zařízení rodiny Xbox, jako další důvod byli ale zmínění zákazníci, kteří si Xbox třeba pořídí nyní. Microsoft chce, aby i oni měli pocit, že na ně firma myslí s obsahem.

Oproti tomu konkurenční Sony se se svými plány bude s největší pravděpodobností držet zajetého systému. Jason Schreier ze serveru Kotaku v podcastu Splitscreen tvrdí, že PlayStation 5 dostane při startu exkluzivní tituly, které si na PS4 nezahrajeme. Zároveň zmínil, že obě konzole dostanou mezigenerační tituly od vývojářů třetích stran. Jako jeden z příkladů uvedl dosud neoznámený nový díl série Assassin's Creed.

Ačkoli víme, že obě konzole vyjdou do konce letošního roku, opravdu detailních informací zatím máme poskrovnu. Zatímco Microsoft už ukázal alespoň podobu svého Xbox Series X, Sony stále vyčkává a viděli jsme zatím jen logo. Tato skutečnost se ale pravděpodobně velmi brzy změní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama