Royal Mail vydá známky s hrami
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Royal Mail vydá známky s hrami

Royal Mail vydá známky s hrami

Radek Raudenský

Radek Raudenský

7. 1. 2020 14:09 3
Reklama

Hry a herní průmysl je tu s námi již desítky let. Stává se čím dál tím větším mainstreamem, a tak se Royal Mail, tedy britská pošta, rozhodla oslavit počátky videoherního průmyslu ve Velké Británii a na známky umístit několik her, které vznikly právě v této zemi na konci 20. století.

 Společně s asociací interaktivní zábavy pečlivě vybraly 8 her, které se na známky dostanou. Kromě rovnou 4 známek s Tomb Raider z roku 1996-2013 se dočkáme i klasik jako Worms, Wipeout, Dizzy, Elite či Micro Machines. „UK je na přídi herního průmyslu po dekády. V 80. a 90. letech se mladí programátoři vrhli do kódování na nových počítačích a vytvořili předlohu průmyslu s ikonickými tituly.“

Royal Mail vydá známky s hrami
i Zdroj: Hrej.cz

„Tato kolekce oslavuje selekci výborných britských her, které pomohly definovat nejen národní, ale i světovou vývojářskou scénu po celé dekády.“ Celý set je možné zakoupit na oficiálních stránkách za 14.25 liber, tedy asi za 425 korun. Vůbec bychom se nezlobili, pokud by se do podobného projektu chtěla zapojit i Česká pošta. Co vy na to?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama