Tencent investuje do PlatinumGames
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tencent investuje do PlatinumGames

Tencent investuje do PlatinumGames

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 1. 2020 08:37 1
Reklama

Zhruba před týdnem jsme informovali o velkých plánech japonského studia PlatinumGames, první z nich se ale začínají plnit už teď. Společnost uzavřela partnerství s čínským internetovým gigantem Tencent Holdings, který do ambiciózních veteránů napumpuje potřebný kapitál. Ten má posloužit k vlastnoručnímu vydávání her a většímu tvůrčímu pohodlí.

Oznámil to prezident a CEO PlatinumGames Keniči Sato. “Toto partnerství nemá žádný vliv na nezávislost naši společnosti a budeme nadále fungovat ve stejné korporátní struktuře. Doufáme, že tento kapitál použijeme k posílení našich byznysových základů, rozšíříme herní vývoj a zapracujeme na self-publishingu. Také doufáme, že nám toto partnerství rozšíří globální perspektivu se zachováním tvorby vysoce kvalitních her, které nás budou reprezentovat,” slíbil do budoucna fanouškům.

Studio založili veteráni společnosti Capcom v roce 2007, proslavilo se především úspěšnou sérií Bayonetta, povedenou hack’n’slash akcí Nier: Automata a frenetickou sci-fi střílečkou Vanquish. V současnosti dlouhodobě pracuje na třetím díle Bayonetty a dalších, neoznámených IP.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama