Nejstahovanější hry roku na Switchi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nejstahovanější hry roku na Switchi

Nejstahovanější hry roku na Switchi

David Plecháček

David Plecháček

30. 12. 2019 08:59
Reklama

Konec roku je ve znamení bilancování předchozích 365 dní. S podobně laděnými články se nemusíte setkávat jen u nás v rámci Invaze nebo Her dekády, ale samozřejmě i u zahraničních společností. Třeba takové Nintendo vydalo statistiku nejstahovanějších her na Nintentu Switch.

Je otázkou, jestli vás pětadvacítka her překvapí, nebo jestli záhy seznáte, že jde vlastně o logická jména. Na prvním místě sedí pevně Fortnite, což je vzhledem k jeho free-to-play povaze a dosavadní dominanci naprosto logické. Ani druhé místo nepřekvapí, i když Super Smash Bros. Ultimate vyšlo na konci loňského roku, září dosud. No a třetí Minecraft vlastně také nikoho nepřekvapí.

Dál už je to ale složitější. První pětku totiž uzavírá plošinovka Cuphead a fenomén posledních týdnů Untitled Goose Game. Až za nimi se nachází Pokémon Sword nebo Fire Emblem: Three Houses. V tuto chvíli je ale potřeba mít na paměti, že se nejedná o žebříček prodejnosti, nýbrž stahovatelnosti, a v tu chvíli jsou data lehce zavádějící v porovnání her, které nemají svou fyzickou edici s těmi, které ji mají.

Do nejlepší desítky se vměstnalo ještě NBA 2K19, New Super Mario Bros. U Deluxe a Dragon Ball FighterZ. Další místa už nepřekvapí, tudíž se na nich nachází druhá větev Pokémonů, Shield, Mario Maker 2, Link's Awakening, Luigi's Mansion 3, Cadence of Hyrule, Super Mario Party nebo věci typu Overcooked 2 a Hollow Knight.

Nehledě na žebříček musíme konstatovat, že mělo Nintendo velice silný rok a pokračovalo se Switchem ve svém tažení. Nevyhnuly se mu ale ani problémy, například s driftujícím analogem u Joy-conů. Jedni společnost tudíž vyzdvihují do nebes, jiní – jako francouzský magazín 60 Millions de Consommateurs – ale tvrdí, že je Switch nejkřehčím výrobkem roku. Nintendo se tak ve výběru dostalo mezi nehorší společnosti roku působící ve Francii, například vedle státních drah SNCF nebo konglomerátu FNAC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama