S 64GB cartridge pomůže Macronix
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka S 64GB cartridge pomůže Macronix

S 64GB cartridge pomůže Macronix

David Plecháček

David Plecháček

27. 12. 2019 11:59
Reklama

Společnost Macronix je tchaj-wanská firma, která se zabývá výrobou pamětí pro nejrůznější použití. V druhé polovině příštího roku by mohla začít vyvíjet vlastní 3D NAND paměti, jak nedávno řekl předseda představenstva Miin Wu. Taková zpráva by patřila spíše na jiné weby techničtějšího a v tomto směru odbornějšího ražení... kdyby první zákazníkem nebylo Nintendo.

Macronix totiž vyvíjí specifická zařízení, které využívají defibrilátory, drony, hodinky, nebo také cartridge. Někteří tak usuzují, že vývoj 3D NAND paměti a počátek její výroby a následný obchod s Nintendem může souviset právě s těmito nosiči. Nintendo totiž chtělo samo vyvinout cartridge, které budou disponovat 64 GB pamětí, ale to se ukázalo jako komplikované řešení, a tak loni došlo k jejich odložení na neurčito.

Na Nintendu Switch tak existují jen cartridge o velikosti 32 GB, přičemž některé hry vyžadují jejich dodatečné stažení, neboť se celé na cartridge nevejdou. Jejich větší kapacita by tak ulevila malé interní paměti, která se sice dá rozšířit microSD kartou, ale díky větším pamětím na nosičích by jejich vlastnictví nebylo tak akutní.

Nakolik se spekulace potvrdí a zda-li právě díky Macronixu Nintendo konečně 64GB cartridge vyrobí, je otázkou. Samotná japonská společnost situaci nekomentuje, zároveň ale ani neuvádí, jaký udělala na poli vývoje větší kapacity pokrok. Dost možná tak vážně Nintendo čeká na pomoc někoho zvenčí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama