Green Hell čerpá od komunity i hry Forest
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Green Hell čerpá od komunity i hry Forest

Green Hell čerpá od komunity i hry Forest

David Plecháček

David Plecháček

27. 12. 2019 11:23
Reklama

Projekty v předběžném přístupu rozhodně nemusí končit happy endem. Některé sice hráče zaujmou a neustále rostou a vyvíjí se, jiné ale už v prvopočátcích ukáží, že je rozhodně nečeká zářná budoucnost. Takových je podstatně víc. Jedním z mála zástupců první skupiny je survival Green Hell, který ukázal potenciál a dokázal se vyvinout ve více než solidní titul.

Takto by možná měla začínat spíše recenze, ale nejde ani tak o onu kvalitu hry, jako spíše o to, jaké s ní mají autoři plány do budoucna. V nedávném rozhovoru s výkonným ředitelem studia Creepy Jar Krzysztofem Kwiatekem zazněla spousta zajímavostí, včetně toho, že hra v budoucnu zamíří i na konzole. Nic z toho by ale nebylo bez zanícené komunity.

Kwiatek řekl, že důvody, proč je Green Hell tak úspěšný, jsou dva. Právě práce s komunitou umožnila, že vývojáři dělají správné kroky, které hru nerozbíjí, ale tvarují vážně k lepšímu. Tím druhým důvodem je paradoxně jiná hra, a to The Forest. Tento survival byl totiž také v early accessu, a právě přístup studia Forever Entertainment autorům ukázal, jak k vlastní hře přistoupit, včetně toho, jak se vypořádat s konzolovými porty.

Ostatně obě hry jsou si v určitém ohledu podobné, obě sdílí žánr i zasazení do tropického prostředí. Amazonský Green Hell ale jde možná ještě dál díky mechanismu sezón. K tomu všemu prales stejně jako ostrov v The Forest nabízí větší tajemství, než by se na první pohled mohlo zdát. Hra vyšla ve verzi 1.0 už v září, Creepy Jar však ani přes to titul neopouští a nevrhají se na něco nového. Namísto toho chystají bezplatná rozšíření a hodlají hru rozšířit o možnost kooperace. No a samozřejmě se chystá mezi konzolové hráče, ačkoliv prozatím ani přibližně nevíme, kdy se tak stane.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama