Cavill: Myslel jsem, že knihy vychází z her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Cavill: Myslel jsem, že knihy vychází z her

Cavill: Myslel jsem, že knihy vychází z her

David Plecháček

David Plecháček

27. 12. 2019 14:07 22
Reklama

Přiznejme si, seriálový Zaklínač je sice zvláštní, ale vyloženě nepropadá, možná právě naopak. Velkou zásluhu na tom má Henry Cavill v roli samotného Geralta, o němž jsme sice zpočátku silně pochybovali, nakonec se však ukázal jako na výsost skvělou volbou. A tak se na muže z oceli nebo řezníka z Blavikenu můžeme podívat trochu zevrubněji.

V rozhovoru pro britský magazín GQ opět uvedl, že je vášnivým hráčem videoher. To o sobě ostatně říkal již před vydáním seriálu, specificky při tom připomínal, že mezi nejoblíbenější hry patří právě série Zaklínač od CD Projektu. O hrách a své vášni k nim ale tentokrát mluvil trochu detailněji.

Po bok Witchera se v oblíbenosti řadí třeba nedávný Total War: Warhammer II. Sám Cavill říká, že ačkoliv je veřejně známou osobou, která se musí objevovat ve společnosti, nejradši by nikam nechodil a hrál až do zemdlení: „Doma s hrami trávím až neuvěřitelné množství hodin, utíkám do nich. Jít ven pro mě má opačný efekt,“ říká.

Zpět k Zaklínači. Třetí díl byl Cavillovou vstupenkou do zdejšího světa a prý jej dohrál dvakrát o rozehrál potřetí. Zároveň se přiznal k tomu, že stejně jako mnoho lidí si myslel, že knihy vznikly až na základě her, nikoliv naopak. Celou ji pak přečetl ve chvíli, kdy se začalo jeho jméno spojovat se seriálem od Netflixu.

Pokud budeme hovořit o jeho roli, nejdůležitější podle něj bylo zůstat věrný loru jak jen to bude možné. „Chtěl jsem na plac přenést mou lásku k této postavě, jako správný fanoušek.“ Sám se tak do natáčení snažil promlouvat, takže se například specificky snažil do natáčení protlačit Geraltova znamení, aby každý divák viděl, čeho všeho je zaklínač schopný. „Divácí totiž musí vědět, že dokáže i takové věci,“ řekl reportérům GQ.

Ačkoliv jsme zmínili dvě relativně soudobé hry, o kterých Cavill hovořil, zmínil, že hry jsou jeho láskou odmala. Stejně jako jeho vrstevníci, i on vyrůstal na hrách jako Delta Force nebo Half-Life. Se svým bratrem už tehdy pořádal LAN party. Vzhledem k pochvalným ohlasům můžeme s jistotou říct, že se mu teď jeho vášeň hodí i v profesi herce. Souhlasíte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama