RRD2 je na PC možná za očekáváním
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka RRD2 je na PC možná za očekáváním

RRD2 je na PC možná za očekáváním

David Plecháček

David Plecháček

23. 12. 2019 10:07 18
Reklama

Že je druhé Red Dead Redemption nadmíru úspěšné netřeba připomínat. I tak ale ležel velký otazník nad tím, jak si hra povede na počítačích, kde byla od začátku k dispozici jen skrze vlastní distribuci Rockstaru a skrze Epic Games Store. Společnost SuperData se v poslední zprávě zaměřila na to, jak si hra vede po prvním měsíci.

Hned v úvodu je potřeba připomenout, že se nebudeme bavit o Social Clubu, ale jen o datech z Epic Games Store. Čísla tak mohou zkreslovat, a na tento fakt je potřeba brát obzvláště velký zřetel ve chvíli, kdy se ukazuje, že RDR2 může oproti jiným velkým Epic exkluzivním hrám blednout závistí. Oproti některým se opusu z divokého západu prodala třeba i čtvrtina.

Mluvme konkrétně: Red Dead Redemption 2 si na Epic Games Store za první měsíc pořídilo lehce přes čtyři sta tisíc. SuperData hovoří konkrétně o 408 tisících kopií. Borderlands, se kterým se co se týče velikosti Red Dead může rovnat, si ale vedlo po měsící čtyřikrát lépe. V září hra za první měsíc prodala milion a 780 tisíc kopií k tomu.

Už nějakou chvíli ale Social Club a EGS nejsou jediným místem, kde si můžete Red Dead pořídit. Zkraje měsíce, konkrétně 5. prosince, hra vyšla i na Steamu. Ani tam to ale není podle Steam Charts tak růžové, jen hrubý nástřel někde mezi dvěma sty a pěti sty tisíci ale ukazuje, že launch nemusel být tak silný, jak se očekávalo. Leda by si Red Dead tolik hráčů pořídilo přímo od Rockstaru. Inu, možné to je.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama