Sledujte procházku po Silent Hillu v P.T.
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sledujte procházku po Silent Hillu v P.T.

Sledujte procházku po Silent Hillu v P.T.

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

23. 12. 2019 11:28 1
Reklama

Pokud, navzdory jeho zrušení, dodnes bedlivě sledujete situaci kolem hratelného dema P.T., jistě vám není cizí jméno Lance McDonald. Šikovný hacker už několikrát rozlousknul kód hry a ukázal celou řadu skrytého obsahu, mimojiné fakt, že vás hlavní nepřítel Lisa stále pronásleduje, její tělo bez hlavy leží ve vaně, a že protagonistou hry skutečně je Norman Reedus.

Nejnovější odhalení je možná ještě zajímavější. Konec P.T. totiž velmi omezeně ukazuje město Silent Hill, nenechá však hráče nakouknout do jeho zákoutí. McDonaldovi se existující mapu povedlo zpřístupnit skrze dveře v hlavním domě, mělo to však několik úskalí. Model sousedství je pochopitelně čistě na efekt, nemá tedy žádný kolizní model a hlavní postava okamžitě propadne pod texturu silnice, kde ji čeká děsivý konec ve spárech Lisy (metoda, jak “zachránit” hráče, který se nějakým způsobem probuguje ven z mapy). McDonald ale nechal hlavní postavu levitovat kousek nad úrovní země a vydal se na strašidelnou procházku.

Silent Hill je doslova ve výstavbě, jak ve smyslu technického, tak příběhového. Většinou obsahuje neostré modely předmětů, i tak je na něm ale znát cit pro detail, mimojiné v unikátně poskládaných modelech okolních budov. Ve svitu ruční svítilny je atmosféra, i přes logickou prázdnotu a neodladěnost prostředí, až překvapivě hutná a město samotné je taktéž překvapivě rozlehlé.

McDonald nám tak dává další důvod, proč zrušení připravovaného Silent Hills Hidea Kodžimy litovat. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama