Mijamoto dostává poctu od svého rodiště
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mijamoto dostává poctu od svého rodiště

Mijamoto dostává poctu od svého rodiště

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

23. 12. 2019 12:23
Reklama

Herní autoři, designéři a vizionáři sice dodnes nedosahují věhlasu jejich literárních, hudebních a filmových kolegů, přeci jen se ale postupně dočkávají většího a většího uznání. Zářným příkladem je Japonsko, kde některá velká jména byznysu píší popkulturní historii. Jedním z nich se stal Šigeru Mijamoto, jeden z historicky nejdůležitějíšch zaměstnanců Nintenda, který se stal čestným občanem svého rodného města.

Stal se tak jedním z prvních čtyř čestných občanů třicetitisícového města Nantan v prefektuře Kjóto. Městský žurnál vyzdvihuje především jeho zásluhy ve vedení vývoje značek Super Mario Bros. a Legend of Zelda. Dalšími čestnými občany jsou bývalý generální sekretář Liberální demokratické strany Hirotsogu Nonaka, zesnulý bývalý předseda nejvyššího soudu Masaši Fudžibajaši a bývalý ministr zahraničních věcí a velvyslanec na Kubě a Ukrajině Mucumi Mabuši. Mijamoto tak se svým přínosem hernímu průmyslu a japonské kultuře stojí vedle významných státníků.

Server Nintendo Life upozorňuje, že se Mijamoto už dříve stal “kulturně významným” občanem Japonska. Jako designér se kromě zmíněných her podílel i na Donkey Kongovi, Super Smash Bros., Nintendogs nebo Wii Sports.



Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama