Vývoj The Wolf Among Us 2 začíná od nuly
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývoj The Wolf Among Us 2 začíná od nuly

Vývoj The Wolf Among Us 2 začíná od nuly

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

20. 12. 2019 11:52 1
Reklama

Osud pokračování epizodické adventury The Wolf Among Us je hodně pokroucený. Druhý díl byl potvrzen v roce 2017, vývoj však nabíral větší a větší zpoždění. Vyjít měl původně na konci roku 2018, odložen byl na letošek. Šance na dokončení nicméně významně snížil neblaze proslulý krach studia Telltale. Jiskru naděje znovu zažehla akce The Game Awards, kde bylo potvrzeno, že se na dvojce zase pracuje.

Vše vzniká pod hlavičkou holdingu LCG Entertainment, přičemž jde o spolupráci vzkříšeného Telltale a studia AdHoc, které se zformovalo z vývojářů propuštěných z Telltale. Dobrá zpráva je, že se mezi nimi najdou také veteráni se zkušenostmi z práce na první sérii. Nyní vyšlo najevo, že vývoj druhého dílu začíná od nuly.

V rozhovoru pro server USG to potvrdila zakladatelka LCG Entertainment - Jamie Ottilie. „Vývoj hry jsme kompletně restartovali. Přišlo nám, že bude nejlepší dát novému kreativnímu týmu šanci začít s čistým štítem.”

Další důvod k tomuto rozhodnutí se přímo nabízí. Technologie používaná v dílně Telltale byla již zastaralá, in-house engine Telltale Tool zkrátka nebyl dostačující a studiu bylo často vyčítáno, že není schopno posunout se v tomto ohledu dál. O plánech na změnu se mluvilo ještě před krachem, spekulovalo se o přechodu na Unity. Nakonec je to ale trochu jinak. Ottillie se totiž zmínila, že bude The Wolf Among Us 2 stát na technologii Unreal Engine.

Co se veteránů z prvního dílu týče, na pokračování pracuje například vedoucí scénárista Pierre Shortte nebo režiséři Nick Herman a Dennis Lenart. Potěší také spolupráce s dabéry hlavních postav. Hlas Bigbyho Wolfa opět ztvární Adam Harrington, Snow White zase Erin Yvette. O hudbu se postará Jared Emerson-Johnson.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama