Tarsier Studios mají nového majitele
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tarsier Studios mají nového majitele

Tarsier Studios mají nového majitele

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

20. 12. 2019 10:07
Reklama

Že vám Embracer Group nic neříká? Není se čemu divit. Jde totiž o nový název společnosti THQ Nordic AB, pod níž spadá THQ Nordic, Coffee Stain nebo Koch Media/Deep Silver. Gigant pokračuje v investicích do herního průmyslu, v létě získal Milestone, Gunfire Games a Goodbye Kansas. Nyní se pochlubil další akvizicí. Do portfolia si zařadil Tarsier Studios.

Studio v minulosti pracovalo na sérii LittleBigPlanet nebo Tearaway Unfolded. V poslední době se věnuje strašidelné adventuře Little Nightmares. K tomu před měsícem vydalo puzzle hru pro Nintendo Switch - The Stretchers. Transakce vyšla na 8,4 milionu EUR a milion v akciích. Dalších zhruba 4,2 milionu bude bývalým vlastníkům vyplaceno v pravidelných platbách během následujících deseti let.

Lars Wingefors, výkonný ředitel Embracer Group, poskytl krátké vyjádření. „Udělalo na nás dojem, jakou pozici a tým si dokázal Tarsier za 15 let vybudovat, což je evidentní s ohledem na fantastická hodnocení titulů a vzhledem k ambicím studia. Společně chceme investovat do vývoje nových projektů,” prohlásil a dodal, že hodlají studio posunout na další úroveň.

Vyjádřil se také šéf studia - Andreas Johnsson. „Je to vzrušující, připojit se po patnáctileté cestě k Embracer Group a rozvinout potenciál, který naše studio má. Těšíme se na šanci společně tvořit výjimečné a skvělé hry.”

Obchod by neměl nijak ovlivnit vývoj Little Nightmares II. Hra by měla vyjít během příštího roku na PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. O vydání se postará Bandai Namco.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama