Google koupil Typhoon Studios
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Google koupil Typhoon Studios

Google koupil Typhoon Studios

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

20. 12. 2019 07:40
Reklama

V Typhoon Studios se momentálně finišuje novinka Journey to the Savage Planet, kooperativní adventura zasazená do barevného světa, v němž se to hemží prapodivnými tvory. Datum vydání je naplánováno na 28. ledna příštího roku. Poté čekají kanadský tým velké změny.

Studio bylo totiž odkoupeno Googlem. Vývojáři se připojí k divizi Stadia Games and Entertainment, vedení se chopí Sébastien Puel. Pro server Gameindustry okomentovala akvizici šéfka divize – Jade Raymondová. „Účelem pořízení tohoto studia je získat výhodu v tvorbě systém definujících her, na něž všichni čekají. Jde o vynikající AAA tým složený z veteránů herního průmyslu,” prohlásila a jedním dechem dodala, že oceňuje jejich pracovní klima a schopnost pracovat rychle a efektivně. Zároveň prozradila, že vývojáři z Typhoon Studios mají už nyní řadu skvělých nápadů pro Stadii.

V rozhovoru se zmínila také o tom, co se bude dít v blízké budoucnosti. Tým získal nějaký čas na rozmyšlenou. Vývojáři se evidentně mohou sami rozhodnout, jakým směrem se chtějí vydat, kam investují svůj talent. Raymond podotýká, že bude nějakou dobu trvat, než se objeví další hra z jejich produkce, dle jejích slov to rozhodně nebude během příštího roku.

Typhoon Studios bylo založeno teprve na začátku roku 2017, u jeho zrodu stál Alex Hutchinson, který pracoval kupříkladu jako kreativní ředitel na hře Far Cry 4. Do nového studia se mu podařilo nalákat další veterány z Ubisoftu, ale také z Electronic Arts a WB Games. I Hutchinson se ke změnám krátce vyjádřil. „Typhoon jsme založili, abychom mohli pracovat v kvalitním kolektivu lidí, abychom mohli kontrolovat vizi u hry, kterou tvoříme. V neposlední řadě jsme chtěli dělat cool hry. Tyto tři věci budou zachovány při přechodu do Stadie. Přechází kompletní tým – všech 26 lidí souhlasilo s připojením ke Stadii,” prohlásil a dodal, že se s Raymond zná už přes 20 let, takže věří, že dokážou vybudovat partnerské vztahy také v rámci struktur Stadie.

Pro Google je to zřejmě rozumná investice. Streamovací službě momentálně chybí unikátní obsah, který by nalákal další zákazníky. Možná právě Alex Hutchinson a jeho tým dokážou vykouzlit něco zajímavého.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama